Më shumë nga Lokale

Komuna e Gjakovës do të ndihmojë qytetarët që preken nga COVID 19

Që nga 13 marsi kur u paraqit rasti i parë me COVID-19, e deri në fund të vitit 2020 në Kosovë janë regjistruar më shumë se 50,000 raste të infektimit me coronavirus, derisa numri i atyre që kanë humbur betejën me sëmundjen ka shkuar mbi 1,300. Mbi 40,000 prej të infektuarve tashmë llogariten të shëruar...

“Udhëheqja arsimore”- trajnim për mësimdhënës

Sot në ambientet e qendrës didaktike në Gjakovë ka përfunduar trajnimi 21 ditor me titull “Udhëheqja Arsimore”.Në këtë trajnim janë zhvilluar shtatë module, tri teste dhe në ditën e fundit  janë kontrolluar dosjet personale të pjesëmarrësve, të cilat kanë shërbyer si kriter për certifikim. Vetë mësimdhënësit të cilët pretendojnë pozitën e drejtorit të shkollës u...

Aktualisht 188 raste aktive me Covid-19 në Gjakovë

Puna në terren është duke vijuar me qëllim të identifikimit të rasteve të reja me virusin Covid-19. Kështu ka thënë drejtoresha e shëndetësisë dhe mirëqenies sociale në komunën e Gjakovës Afërdita Spahia Shllaku e cila ka dhënë një raport më të detajuar rreth situatës me Covid-19. Që nga fillimi i pandemisë e deri më tani...

Neziri, ndër zejtarët e paktë që kanë mbetur në Gjakovë

Nga pak zejtarët që kanë mbetur në Çarshinë e vjetër të Gjakovës, është edhe Imer Neziri, orëndreqës, i cili thotë se këtë profesion e ka trashëguar nga familjarët e tij, të cilëve i është shumë mirënjohës. “Në moshën 12 vjeçare e kam filluar zanatin orëndreqës, e kam marrë tek Rifat dhe Fadil Neziri, jam i...

14 vjeçari Driton Lluhani me pasion të madh për fotografinë

Driton Lluhani, nga Gjakovaka gjetur diçka të veçantë për të kaluar kohën e lirë. 14 vjecari ka një pasion të madh për fotografinë. Atij i shkëlqejnë sytë teksa flet për nisjen e  rrugëtimin te tij.“Që i vogël kam pasur pasion fotografinë, por në 2018- ën fillova të merrem më gjatë me të… Inspirimi im është...

​IHMK paralajmëron vërshime të reja

Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës, parashikon vërshime të reja. Reshjet të cilat pritet të fillojnë gjatë ditës së nesërme, sipas IHMK-së fillimisht do të përfshinë pjesën perëndimore të Kosovës (Brezin malor të Alpeve Shqiptare), do të shtrihen gradualisht kah lindja, fillimisht me intensitet mesatarë deri të lartë, duke përfshi disa pjesë të komunave si: Gjakovë, Junik,...

Dyqani i bamirësisë nga “YMCA” në shërbim të komunitetit

Dyqani i Bamirësisë YMCA është hapur në vitin 2014. Nisi si një iniciativë e vogël, ndërsa sot është shumë i furnizuar dhe ka shitje të bollshme. Menaxherja e këtij dyqani Erina Arllati thotë se ndihmohen nga shumë organizata të huaja por thekson ndihmën e shtetit të Danimarkës, të cilët kanë vërejtur që të rinjtë në...

Krena më e pastër se kurrë më parë

Duket që reshjet e fundit në komunën tonë nuk kanë bërë vetëm dëme. Lumi Krena i cili gjendet në mes të qytetit të Gjakovës ka përfituar nga reshjet e fundit atmosferike. Krena ka kohë që nuk është dukur më e pastër dhe kjo si rrjedhojë e qarkullimit të madh të ujit ditëve të fundit, mbeturinat...

Buxheti i planifikuar për këtë vit është mbi 26 milion euro

Komuna e Gjakovës, përkatësisht Drejtoria për Buxhet dhe Financa ka bërë planifkimin e buxhetit për vitin 2021. Drejtori Durim Halilaj tha se buxheti për këtë vit është planifikuar të jetë mbi 26 milionë euro. Sipas tij edhe shpenzueshmëria sa i përket investimeve kapitale mund të tejkalohet. Dihet se komuna e Gjakovës është përfituese e projekteve...

Drejtoria për Gjeodezi, Kadastër dhe Pronë përmbush 98% të lëndëve

Drejtoria për Gjeodezi, Kadastër dhe Pronë në komunën e Gjakovës është përgjegjëse për matje gjeodezike, evidentim të emërtimeve të vendbanimeve, vlerësim të pronës, e shumë përgjegjësi të tjera, për të cilat na flet zëvendësuesi i udhëheqësit të sektorit për gjeodezi dhe kadastër, Arbër Jusufi. “Detyrat tona si drejtori janë përpunimi dhe menaxhimi i lëndëve sipas...

Diskutohet për diskriminimin gjinor në vendin e punës

“Diskriminimi gjinor në vendin e punës” kjo ishte tema e cila mblodhi përfaqësues të tetë komunave të Rrafshit të Dukagjinit. Rrjeti OJQ-ve të grave “Qeliza” në Gjakovë  e panë të arsyeshme organizimin e një trajnimi I cili në fokus ka minimizimin dhe adresimin e rasteve të tilla. Vetë pjesëmarrësit çmuan një nismë të kësisoji. Nje...

Organizohet vaksinimi për fëmijët e komuniteteve pakicë

Një ndër projektet e Unicef në Kosovë është që të mundësohet vaksinimi i të gjithë fëmijëve nga 0 deri 18 vjec, me theks të veçantë te fëmijët e komuniteteve pakicë. Për këtë qëllim Unicef po bashkëpunon me Bethany Christian Services dhe drejtorinë e shëndetësisë për t’u siguruar që asnjë fëmijë të mos mbetet pa u...

Pak fermerë raportuan dëmet e tokave bujqësore

Reshjet e mëdha të shiut dhe vërshimet që ndodhën ditë më parë në komunën e Gjakovës kanë shkaktuar dëmë të konsiderueshme në tokat bujqësore. Përkundër kësaj Drejtoria e Bujqësisë, Pylltartisë dhe Zhvillimit rural ka pranuar pak kërkesa nga bujqit. Drejtori i këtij dikasteri Haxhi Sejdiu tha se në zona të ndryshme që janë në pjesët...

Gjimnazi bëhet me sistem të avansuar Wi Fi

Gjimnazi ‘Hajdar Dushi’ në Gjakovë është bërë me internet Wi Fi në tërë objektin e shkollës. Drejtori Bedri Cahani falënderoi Murat Sahin, udhëheqës i zyrës së Unicef në Kosovë për këtë kontribut të jashtëzakonshëm.“Të kemi një çasje kualitative në internet ka qenë prioritet në planin zhvillimor të shkollës sonë, falënderojmë zyrën e UNICEF- it në...

Qytetarët me pritshmëri të ulëta për zgjedhjet e 14-të shkurtit

Me afrimin e datës së zgjedhjeve politikanët kanë filluar angazhimin për paraqitjen e programeve të tyre politike. Edhe pse akoma nuk kemi hyrë zyrtarisht në periudhën e fushatës zgjedhore partitë politike kanë dhënë disa premtime për zgjedhjet e 14 shkurtit. Në një sondazh të realizuar nga TV Syri me pyetjen: “A mendoni që i kanë...