• 8 February, 2023

Përmbledhje

Hapja e Kino “Hyrije Hana” mbledh personalitete të njohura nga i gjithë vendi

Institucioni më i ri kulturor i hapur në Gjakovë është hapur mbrëmjen e së dielës. Kinemaja “Hyrije Hana” do të jetë vendi i premierave të filmave më të rinj jo vetëm vendor, por edhe botëror. Për të ndjekur më shumë rreth mbrëmjes hapëse të kinemansë “Hyrije Hana” ju ftojmë ta ndiqni videon e bashkangjitur :

Këto janë të gjitha vendimet që i mori sot Qeveria e Kosovës

Qeveria e Kosovës ka zhvilluar sot mbledhjen e radhës në të cilën ka miratuar 23 vendime. Në mesin e vendimeve të rëndësishme të marra nga Ekzekutivi ishin edhe emërimi i bordit të Fondit të Sigurimeve Shëndetësore. Po ashtu, Qeveria mori edhe një vendim interesant për bizneset e gastronomisë, me të cilin këto detyrohen që të...

Shpërthimi i fuqishëm në Guinea Ekuatoriale, të paktën 15 persona të vdekur dhe qindra të tjerë të lënduar

Të paktën 15 njerëz kanë vdekur dhe qindra të tjerë janë plagosur në një seri shpërthimesh në Guinea Ekuatoriale. Sipas BBC, rreth 500 njerëz u plagosën pas shpërthimeve, të cilat ndodhën të dielën pranë kazermave ushtarake në qytetin Bata. Shpërthimet u shkaktuan si rrjedhojë e “neglizhencës” në lidhje me ruajtjen e dinamitit në kazerma. Imazhet...

Shtrenjtohet përsëri nafta në Kosovë, pavarësisht rënies së çmimit në bursat botërore

Pas një ulje para pak kohësh, çmimet e derivateve janë rritur sërish. Që nga hera e fundit që televizioni Syri ka raportuar për këto çmime në disa prej pikave të karburanteve në Gjakovë, ato kanë pësuar rritje të dukshme. Çmimi i naftës ishte 1.41 euro për litër ndërkaq sot është 1.58 euro për litër. Sa...