1. Home
  2. Lajme

Category: Lokale

Shoqata e Intelektualëve “Jakova” përmbyll vitin me shumë sukses

Shoqata e Intelektualëve “Jakova” përmbyll vitin me shumë sukses

Këtë vit bëhen dy dekada punë dhe përkushtim profesional dhe akademik të Shoqatës së Intelektualëve “Jakova”në Gjakovë. Anëtarët intelektualë të kësaj shoqate synim të punës së tyre kanë bashkëpunimin për një investim të përbashkët në…

Lexo më shumë
KT “Gjakova” klub i talentëve dhe i të gjitha moshave

KT “Gjakova” klub i talentëve dhe i të gjitha moshave

Tenisi është një sport shumë popullor si në botë ashtu edhe në vendin tonë dhe luhet nga njerëz të të gjitha moshave. Këtë sport ka më shumë se 5 vite që e praktikojnë edhe këta…

Lexo më shumë
Punimet në Hanin e Haraçisë do të vazhdojnë edhe për një kohë

Punimet në Hanin e Haraçisë do të vazhdojnë edhe për një kohë

Një tjetër monument i trashëgimisë tonë kulturore është edhe Hani i Haraçisë në Gjakovë, një shtëpi e vjetër që daton nga shekulli I XVI-XVII. Ky monument është i kategorisë “Arkitekturor”. Ministria e Kulturës në ndarjen…

Lexo më shumë
Fëmijët në paralagjen Brekoc e kanë të vështirë vijimin e mësimit, shkak rruga me baltë

Fëmijët në paralagjen Brekoc e kanë të vështirë vijimin e mësimit, shkak rruga me baltë

Kjo lagje ndodhet në paralagjen Brekoc, konkretisht rruga “Shote Galica” në të cilën jetojnë  afërsisht 40 familje, e fëmijë që vijojnë shkollën janë rreth 50. Banorët këtu janë tejet të indinjuar me trajtimin institucional që…

Lexo më shumë
SHMU “Yll Morina” nga nesër vijon mësimin virtualisht

SHMU “Yll Morina” nga nesër vijon mësimin virtualisht

Dy mësimdhënës dhe një klasë e tërë në shkollën e mesme të ulët ‘Yll Morina në Gjakovë kanë rezultuar të infektuar me COVID-19 dhe si rezultat i kësaj gjendje, nga dita e hënë me datë…

Lexo më shumë
Marigona Qerkezi, sopranoja që po pushton skenat botërore të operës

Marigona Qerkezi, sopranoja që po pushton skenat botërore të operës

Skenat e mëdha të teatrove kanë marrë përherë pamje të madhështisë dhe elegancës, kur brenda tyre me zërin e saj të magjishëm ka interpretuar sopranoja kosovare, Marigona Qerkezi. Sopranoja shqiptare, Marigona me një krijimtari të pasur…

Lexo më shumë
Biblioteka e Xhamisë së Hadum Agës së shpejti në funksion

Biblioteka e Xhamisë së Hadum Agës së shpejti në funksion

Lufta e fundit ne Kosovë ka shkatërruar shumë prej monumenteve kulturore e historike. Një fat të tillë e pati edhe biblioteka e xhamisë së Sylejman Hadum Agës e cila u shkatërrua në sulmet e marsit…

Lexo më shumë
Për shkak të një defekti pjesa veriore e qytetit të Gjakovës mbetet pa ngrohje

Për shkak të një defekti pjesa veriore e qytetit të Gjakovës mbetet pa ngrohje

Përmes një postimi në rrjetin social facebook ndërmarrja ngrohtorja e qytetit në Gjakovë ka njoftuar për një defekt për të cilin është deturuar ta ndal furnizimin me ngrohje. Per shkak të rrjedhjeve të mëdha në…

Lexo më shumë
BONEVET Gjakova organizon punëtori pa pagesë për parashkollorët

BONEVET Gjakova organizon punëtori pa pagesë për parashkollorët

BONEVET Gjakova ka vazhduar me mbajtjen e punëtorive të hapura pa pagesë. Vitin e ri e kanë nisur me të vegjlit e nivelit parashkollor. Qëllimi është që sa më shumë fëmijë të përfshihen në aktivitete…

Lexo më shumë
MFPT rilicenson “Handikos” Gjakovën për ofrimin e shërbimeve sociale dhe familjare

MFPT rilicenson “Handikos” Gjakovën për ofrimin e shërbimeve sociale dhe familjare

Handikos Gjakova është rilicensuar nga Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve, në fushën e shërbimeve sociale dhe familjare. Sipas drejtoreshës Brilanda Ballata ky vendim është mirëpritur nga të gjithë anëtarët e stafit këtu. Ajo ndër…

Lexo më shumë