1. Home
  2. Ekonomi

Category: Ekonomi

Murati: Marrëveshja me Fondin Zhvillimor OPEC është e rëndësishme për Kosovën

Murati: Marrëveshja me Fondin Zhvillimor OPEC është e rëndësishme për Kosovën

Qeveria e KosovĂ«s ka miratuar sĂ«rish marrĂ«veshjen ndĂ«rkombĂ«tare me Fondin Zhvillimor OPEC, pak ditĂ« pasi e njĂ«jta dĂ«shtoi tĂ« ratifikohet nĂ« Kuvendin e KosovĂ«s. Ekzekutivi nĂ« mbledhjen e sotme mori vendim qĂ« tĂ« shpĂ«rbĂ«jĂ« NdĂ«rmarrjen…

Më 24 maj mbahet ankandi i shtatë i letrave me vlerë për vitin 2024

Më 24 maj mbahet ankandi i shtatë i letrave me vlerë për vitin 2024

Ministria e Financave, PunĂ«s dhe Transfereve ka njoftuar se mĂ« 24 maj do tĂ« mbahet ankandi i shtatĂ« pĂ«r vitin 2024. NĂ« kĂ«tĂ« ankand, do tĂ« emetohen Obligacione me maturitet 3 vjeçar nĂ« shumĂ«n prej 20…

​Në panairin e bizneseve kosovare dhe të diasporës theksohet mundësia për bashkëpunim

​Në panairin e bizneseve kosovare dhe të diasporës theksohet mundësia për bashkëpunim

Rreth 350 biznese kosovare dhe nga diaspora kanĂ« marrĂ« pjesĂ« nĂ« panairin e bizneseve e organizuar nga rrjeti global i bizneseve shqiptare, tĂ« cilat kanĂ« prezantuar punĂ«n e tyre dhe kanĂ« eksploruar potencialin pĂ«r bashkĂ«punim.…

​Prezantohet skema e re e asistencës sociale, synohet barazia dhe rritja e punësimit

​Prezantohet skema e re e asistencës sociale, synohet barazia dhe rritja e punësimit

Kryeministri Albin Kurti dhe Ministri i Financave, Hekuran Murati sot morĂ«n pjesĂ« nĂ« konferencĂ«n pĂ«r shĂ«nimin e fillimit tĂ« pilotimit tĂ« skemĂ«s pĂ«r reformĂ«n e asistencĂ«s sociale nĂ« KosovĂ«. NĂ« fjalĂ«n e tij, Kurti tha…

Ndryshimi në skemën sociale, ministri Murati fton familjet në nevojë për aplikim

Ndryshimi në skemën sociale, ministri Murati fton familjet në nevojë për aplikim

Kryeministri i KosovĂ«s, Albin Kurti dhe ministri i Financave, PunĂ«s dhe Transfereve, Hekuran Murati kanĂ« marrĂ« pjesĂ« nĂ« shĂ«nimin e fillimit tĂ« pilotimit tĂ« skemĂ«s pĂ«r reformĂ«n e asistencĂ«s sociale nĂ« KosovĂ«. Kryeministri Kurti theksoi…

Murati: Kosova e BERZH do të bashkëpunojnë në projekte për zhvillimin ekonomik

Murati: Kosova e BERZH do të bashkëpunojnë në projekte për zhvillimin ekonomik

NĂ« kuadĂ«r tĂ« takimeve tĂ« 33-ta vjetore tĂ« BankĂ«s Evropiane pĂ«r RindĂ«rtim dhe Zhvillim (BERZH) nĂ« Erevan tĂ« ArmenisĂ«, sot u mbajt Seanca Plenare e Bordit tĂ« GuvernatorĂ«ve tĂ« BERZH, nĂ« tĂ« cilĂ«n mori pjesĂ«…

Gjeloshaj: Mali i Zi i hapur për bizneset nga Kosova

Gjeloshaj: Mali i Zi i hapur për bizneset nga Kosova

ZĂ«vendĂ«skryeministri i Malit tĂ« Zi, Nik Gjeloshaj, viziton AleancĂ«n Kosovare tĂ« Bizneseve, ai Ă«shtĂ« pritur nga kryetari i AKB-sĂ«, Agim Shahini. “Kosova dhe Mali i Zi kanĂ« raporte tĂ« mira ekonomike, ne diskutuam nĂ« lidhje…

Banka Botërore mbështet përmirësimin e Shërbimeve për Edukim e Kujdes në Kosovë

Banka Botërore mbështet përmirësimin e Shërbimeve për Edukim e Kujdes në Kosovë

Bordi i DrejtorĂ«ve EkzekutivĂ« tĂ« BankĂ«s BotĂ«rore aprovoi sot Projektin pĂ«r Edukim dhe Kujdes nĂ« FĂ«mijĂ«rinĂ« e Hershme pĂ«r Kapitalin NjerĂ«zor tĂ« KosovĂ«s, i cili synon tĂ« pĂ«rmirĂ«sojĂ« cilĂ«sinĂ« dhe paanshmĂ«rinĂ« nĂ« qasje nĂ« shĂ«rbimet…

Çmimet ushqimore në Maqedoni të Veriut vazhdojnë të jenë dyfish më të larta se para pandemisë

Çmimet ushqimore në Maqedoni të Veriut vazhdojnë të jenë dyfish më të larta se para pandemisë

Banka Popullore me kritika ndaj autoriteteve pĂ«r mos rregullim tĂ« tregut tĂ« produkteve ushqimore. NĂ« botĂ« efektet e pandemisĂ« dhe luftĂ«s nĂ« Lindje tĂ« Mesme janĂ« minimizuar, kurse te ne vazhdojnĂ« tĂ« mbeten rreth 48%…

BQK: 2.5 milionë monedha nga 2 euro janë tërhequr nga qarkullimi

BQK: 2.5 milionë monedha nga 2 euro janë tërhequr nga qarkullimi

Banka Qendrore e RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s ka raportuar pĂ«r aktivitete tĂ« koordinuara pĂ«r luftimin e monedhave tĂ« falsifikuara, veçanĂ«risht monedhave 2 euro, gjatĂ« fundit tĂ« vitit 2023 dhe pjesĂ«s sĂ« parĂ« tĂ« vitit 2024. BQK,…