1. Home
  2. Ekonomi

Category: Ekonomi

Greqia do të largohet nga korniza mbikëqyrëse ekonomike e BE-së

Greqia do të largohet nga korniza mbikëqyrëse ekonomike e BE-së

Greqia do tĂ« largohet mĂ« 20 gusht nga e ashtuquajtura kornizĂ« “e mbikĂ«qyrjes sĂ« shtuar” e Bashkimit Evropian, tha Ministria e Financave tĂ« mĂ«rkurĂ«n. Kjo lĂ«vizje do t’i lejojĂ« AthinĂ«s qĂ« tĂ« ketĂ« liri mĂ«…

Ministria e Financave del me njoftim për skemat sociale

Ministria e Financave del me njoftim për skemat sociale

Ministria e Financave, PunĂ«s dhe Transfereve ka njoftuar tĂ« gjithĂ« pĂ«rfituesit e skemĂ«s sĂ« pensioneve bazike dhe kontributive se afati i paraqitjes fizike nĂ« objektet e Departamentit tĂ« Pensioneve nĂ« regjionet ku jetojnĂ« apo vizitĂ«s…

Garancitë shtetërore, 60% i përkasin sektorit të energjisë në Shqipëri

Garancitë shtetërore, 60% i përkasin sektorit të energjisë në Shqipëri

TĂ« paktĂ«n 60 pĂ«r qind e garancive tĂ« dhĂ«na nga shteti i pĂ«rkasin sektorit tĂ« energjisĂ« nĂ« vitin 2021. TĂ« dhĂ«nat zyrtare nĂ« raportin e borxhit publik tĂ« MinistrisĂ« sĂ« Financave tregojnĂ« se shumica e…

Bie besimi në ekonomi, çmimet demoralizojnë konsumatorët dhe bizneset

Bie besimi në ekonomi, çmimet demoralizojnë konsumatorët dhe bizneset

Besimi nĂ« ekonomi po bie, teksa rritja e çmimeve ka nisur tĂ« shfaqĂ« mĂ« hapur impaktin negativ tek bizneset. Vrojtimi i BankĂ«s sĂ« ShqipĂ«risĂ« shfaq njĂ« pĂ«rkeqĂ«sim tĂ« treguesit tĂ« ndjesisĂ« ekonomike, me tĂ« gjithĂ«…

A është denari stabil? – Vjen njoftimi nga Banka Popullore

A është denari stabil? – Vjen njoftimi nga Banka Popullore

“Kursi fiks i denarit siguron stabilitet pĂ«r qytetarĂ«t, firmat dhe kompanitĂ« nĂ« shlyerjen e kredive tĂ« tyre tĂ« lidhura me euron, si dhe ndihmon nĂ« shmangien e luhatjeve tĂ« larta tĂ« çmimeve si pasojĂ« e…

Bie çmimi i grurit në tregjet botërore

Bie çmimi i grurit në tregjet botërore

MarrĂ«veshja e ndĂ«rmjetĂ«suar nga Organizata e Kombeve tĂ« Bashkuara dhe Turqia qĂ« çliroi eksportin e drithit ukrainas tĂ« bllokuar prej muajsh nga Ushtria ruse pati ndikim tĂ« drejtpĂ«rdrejtĂ« nĂ« reduktimin drastik tĂ« çmimit tĂ« ushqimeve.…

Rritet me 3.8% shitja e birrës gjermane në 2022-shin

Rritet me 3.8% shitja e birrës gjermane në 2022-shin

Gati 160 milionĂ« litra birrĂ« mĂ« shumĂ« u konsumuan nĂ« gjashtĂ« muajt e parĂ« tĂ« vitit 2022 krahasuar me 2021-n. MegjithatĂ«, tĂ« dhĂ«nat tregojnĂ« se konsumi Ă«shtĂ« ende nĂ« rĂ«nie krahasuar me nivelet para pandemisĂ«.…

Shkalla e papunësisë në SHBA bie në 3.5 për qind

Shkalla e papunësisë në SHBA bie në 3.5 për qind

Ekonomia e Shtetet e Bashkuara tĂ« AmerikĂ«s nĂ« muajin korrik ka shtuar 526 mijĂ« vende pune, qĂ« Ă«shtĂ« masĂ« e konsiderueshme mbi vlerĂ«simet e tregut. Sipas tĂ« dhĂ«nave nga Byroja e Statistikave tĂ« PunĂ«s, shtimi…

Miratimi i Euros nga Kroacia mund të jetë zgjidhja e duhur për ekonominë në vështirësi të Eurozonës

Miratimi i Euros nga Kroacia mund të jetë zgjidhja e duhur për ekonominë në vështirësi të Eurozonës

KĂ«shilli i Bashkimit Europian miratoi zyrtarisht hyrjen e KroacisĂ« nĂ« EurozonĂ«, duke krijuar kushtet qĂ« monedha Euro tĂ« pĂ«rdoret si monedhĂ« zyrtare nĂ« vend, mĂ« 1 janar 2023. Njoftimi i KĂ«shillit shĂ«noi fazĂ«n pĂ«rfundimtare tĂ«…