Infermierët paralajmërojnë protestë, këto janë kërkesat e tyre

Infermierët e QKUK-së kanë thirrur protestë për ditën e enjte në ora 12:00.

Ata kanë njoftuar se do të protestojnë para objektit të drejtorisë së SHSKUK-së, me disa kërkesa.

-Drejtoria e Infermierisë në QKUK,

-Pagesa e shtesave te tregut dhe shtesave për nëpunës shëndetësor ne sistemin publik shëndetësor, respektivisht përfshirjen e komuniteteve tona ne Ligjin e Pagave,

-Pagesën e punës gjatë vikendeve,

-Pagesën e punës gjatë festave,

-Pagesën e rrezikshmërisë,

-Pagesën e orëve shtese

-Po ashtu, infermierët kanë thënë se përmes kësaj proteste kërkojnë trajtim të barabartë.

Thirrja për protestë është bërë nga sindikalisti i punëtorëve shëndetësorë të QKUK-së, Enlirat Duraku.

Infermierë pretendojnë se janë të diskriminuar dhe se nuk po respektohet puna e tyre./Botasot/

Read Previous

Kurti: Euro mjeti i vetëm i pagesës në Kosovë, çdo sugjerim i kundërt është propagandë

Read Next

Ish-zëvendëskryeministri përfundon i shtrirë në rrugë në gjendje të dehur