• 6 July, 2022
  1. Home
  2. Ekonomi

Category: Ekonomi

ATK arkëton mbi gjysmë miliardë euro, sfidë luftimi i informalitetit në veri

ATK arkëton mbi gjysmë miliardë euro, sfidë luftimi i informalitetit në veri

Administrata Tatimore e Kosovës(ATK) ka arritur deri tash të inkasojë të hyra tatimore mbi gjysmë miliard euro. Derisa sfidë mbetet inkasimi i tatimeve në katër komunat veriore. Kështu ka thënë drejtori i ATK-së, Ilir Murtezaj,…

​Kosovë/Rritet eksporti dhe importi i mallrave

​Kosovë/Rritet eksporti dhe importi i mallrave

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka publikuar të dhënat lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin shtator të këtij viti, të cilat tregojnë për një deficit tregtar më të lartë për 43.1% në…

Mungesa e bordit të BQK-së rrezikon bllokimin e sistemit financiar

Mungesa e bordit të BQK-së rrezikon bllokimin e sistemit financiar

Banka Qendrore e Kosovës është pa bord që prej qershorit të vitit 2020 dhe siç thonë nga ky institucion për Radion Evropa e Lirë nëse bordi nuk kompletohet deri në fund të këtij viti i…

Borxhi publik i Kosovës është rritur në 1.5 miliardë euro

Borxhi publik i Kosovës është rritur në 1.5 miliardë euro

Ekonomia e Kosovës gjatë vitit 2020 ka pasur rënie prej 5.5 për qind, ndërsa borxhi publik është rritur në 1.5 miliardë euro. Kështu ka bërë të ditur Guvernatori i Bankës Qendrore, Fehmi Mehmeti, derisa ka…

Banka Qendrore: Ekonomia e Kosovës pritet të rritet në 9.9 për qind për vitin 2021

Banka Qendrore: Ekonomia e Kosovës pritet të rritet në 9.9 për qind për vitin 2021

Ekonomia e Kosovës pritet të rritet në 9.9 për qind gjatë vitit 2021, pas një rënie prej 5.3 për qind që ishte në vitin paraprak. Kështu ka thënë guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi…

BQK: Ekonomia e Kosovës pritet të rritet në 9.9 për qind për vitin 2021

BQK: Ekonomia e Kosovës pritet të rritet në 9.9 për qind për vitin 2021

Ekonomia e Kosovës pritet të rritet në 9.9 për qind gjatë vitit 2021, pas një rënie prej 5.3 për qind që ishte në vitin paraprak. Kështu ka thënë guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi…

Si pasojë e pandemisë COVID-19, rritet borxhi publik

Si pasojë e pandemisë COVID-19, rritet borxhi publik

Ekonomia e Kosovës gjatë vitit 2020 ka pasur rënie prej 5.5 përqind, ndërsa borxhi publik është rritur në 1.5 miliardë euro. Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti, duke paraqitur raportin e financiar për…

Kriza globale e furnizimeve, ekspertët paralajmërojnë: Na presin muaj të vështirë

Kriza globale e furnizimeve, ekspertët paralajmërojnë: Na presin muaj të vështirë

Nga dyqanet e ushqimeve, te pikat e karburantit. Kriza e zinxhirit të furnizimeve po rrit çmimet dhe po ngadalëson rimëkëmbjen ekonomike globale. Kjo nënkupton jo vetëm çmime më të larta, por vonesa në furnizime. Ekonomistët…

ATK njofton për masën e subvencionimit të pagës

ATK njofton për masën e subvencionimit të pagës

Administrata Tatimore e Kosovës ka bërë të ditur se të punësuarit e formalizuar kanë të drejtë që të aplikojnë për subvencionimin e pagës deri më 15 tetor. Nga kjo masë do të përfitojnë punëtorët që…

Kosova miraton marrëveshjen për kredinë prej 40 milionë eurove me Bankën Evropiane për Investime

Kosova miraton marrëveshjen për kredinë prej 40 milionë eurove me Bankën Evropiane për Investime

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e fundit ka ka miratuar Projektligjin për Ratifikimin e Marrëveshjes së Kredisë me Bankën Evropiane për Investime për financimin e reagimit të pandemisë COVID-19. Ministri i Financave, Hekuran Murati në…