1. Home
  2. Ekonomi

Category: Ekonomi

ATK: Paguaj tatimin bazë dhe interesin, përfito nga shlyerja e ndëshkimeve

ATK: Paguaj tatimin bazë dhe interesin, përfito nga shlyerja e ndëshkimeve

Me qëllim të zbatimit të Vendimit Nr. 04/60 të Qeverisë së Republikës së Kosovës, datë 27.01.2021, për lehtësimin e ushtrimit të aktivitetit ekonomik të të gjithë tatimpaguesve, si pasojë e gjendjes së vështirësuar ekonomike të…

Lexo më shumë
ATK për tre muaj inkason 134.7 milionë euro, 11.7 milionë më shumë se plani

ATK për tre muaj inkason 134.7 milionë euro, 11.7 milionë më shumë se plani

Administrata Tatimore e Kosovës për muajt janar-mars 2021 nga të hyrat e rregullta ka mbledhur 134.7 milionë euro. Në njoftim thuhet se në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar ka rritje për…

Lexo më shumë
Oda e Afarizmit: Pandemia COVID-19 vështirësoi punën e bizneseve, shuhen mijëra vende pune

Oda e Afarizmit: Pandemia COVID-19 vështirësoi punën e bizneseve, shuhen mijëra vende pune

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK)ka publikuar hulumtim që ka realizuar në terren për ndikimin e pandemisë COVID-19 në sektorin privat. Në këtë hulumtim thuhet se, nga dëmet e shkaktuara nga pandemia, gjendja e bizneseve…

Lexo më shumë
OAK prezanton sot hulumtimin mbi ndikimin e pandemisë në ekonomi

OAK prezanton sot hulumtimin mbi ndikimin e pandemisë në ekonomi

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) do të prezantojë sot hulumtimin lidhur me “Ndikimin e pandemisë në ekonomi dhe pasojat e krizës së shkaktuara nga COVID-19”. OAK në konferencë për medie do të paraqes rezultatet…

Lexo më shumë
​Banka Botërore: Këtë vit ekonomia e Kosovës pritet të rritet në 4 përqind

​Banka Botërore: Këtë vit ekonomia e Kosovës pritet të rritet në 4 përqind

Banka Botërore ka publikuar një raport për ekonominë e Kosovës. Sipas raportit të BB ekonomia e Kosovës pritet të rriten në 4 përqind këtë vit. Sipas raportit këtë vit pritet të vendoset nën kontroll pandemia…

Lexo më shumë
Raporti i ri i BB- së: Ekonomia e Kosovës pritet të rritet 4%, me vendosjen nën kontroll të Covid-19

Raporti i ri i BB- së: Ekonomia e Kosovës pritet të rritet 4%, me vendosjen nën kontroll të Covid-19

Një raport i ri për Ekonominë, publikuar nga Banka Botërore, ka shjelluar në detaje edhe gjendjen ekonomike në Kosovë. Siç thuhet në këtë raport të Bankës Botërore, pas një tkurrjeje të vlerësuar prej 6.9% në…

Lexo më shumë
​Raporti i GAP: Institucionet nuk kanë qenë transparente në ndarjen e mjeteve për rimëkëmbje

​Raporti i GAP: Institucionet nuk kanë qenë transparente në ndarjen e mjeteve për rimëkëmbje

Instituti GAP sot ka publikuar raportin mbi transparencën dhe kriteret e përdorura gjatë zbatimit të masave në kuadër të Programit dhe Ligjit për Rimëkëmbje Ekonomike. Gjetjet e këtij raporti tregojnë se institucionet relevante për zbatim…

Lexo më shumë
​Ekspertët: Pritjet e mëdha nga Qeveria e re, vështirë të realizueshme

​Ekspertët: Pritjet e mëdha nga Qeveria e re, vështirë të realizueshme

Rritja ekonomike, krijimi i vendeve të reja të punës mbi të gjitha mbështetja e sektorit privat për një zhvillim ekonomik, do të jenë një sfidë për Qeverinë e re Kurti 2, e cila votua në…

Lexo më shumë
Zeka: Në 100 ditshin e parë të Qeverisë të ketë mbështetje konkrete për bizneset dhe punëtorët

Zeka: Në 100 ditshin e parë të Qeverisë të ketë mbështetje konkrete për bizneset dhe punëtorët

Kryetari i Odës Ekonomike Amerikane të Kosovës (OEAK), Arian Zeka ka thënë se Qeverinë e re e presin një mori detyrash. Madje sipas Zekës, nuk ka kohë për të pritur, duke marrë për bazë vonesat…

Lexo më shumë
Sa para dërgoi diaspora gjatë pandemisë?

Sa para dërgoi diaspora gjatë pandemisë?

Mërgimtarët edhe kësaj radhe kanë qëndruar afër familjeve të tyre në Kosovë Remitencat nga diaspora në Kosovë kanë shënuar rekord gjatë periudhës një vjeçare të pandemisë. Gjatë vitit 2020 diaspora dërgoi afër 1 miliard euro,…

Lexo më shumë