Qeveria gjermane miraton një plan shumë miliardë eurosh – pritet të përfitojnë fëmijët dhe familjet e tyre

Një plan shumë miliardë eurosh i përfitimeve sociale për familjet në Gjermani, duke bashkuar përfitimet e fëmijëve më parë të ndara, është një hap më afër për t’u bërë ligj pasi u nënshkrua nga Kabineti të mërkurën, kanë thënë burime qeveritare.

“Më në fund do të ketë përfitime më të mira, më të shpejta dhe më të drejtpërdrejta për të gjitha familjet në të ardhmen”, citohet të ketë thënë ministrja e Familjes, Lisa Paus pas miratimit nga kabineti i kancelarit Olaf Scholz.

“Këtë vit, familjet do të kenë rreth 750 euro më shumë në vit në xhepat e tyre për dy fëmijët e parë, në rritjen më të madhe të përfitimeve të fëmijëve që nga mesi i viteve 1990”.

Siç bëhet e ditur, dhomat e ulëta dhe të larta të parlamentit të Gjermanisë, Bundestag dhe Bundesrat, nuk kanë votuar ende për legjislacionin.

Plani ishte shkruar në marrëveshjen origjinale të koalicionit midis Social Demokratëve (SPD) të Scholz-it, të Gjelbërve dhe Demokratëve të Lirë (FDP), por u bë një pikë e madhe pengese, kryesisht rreth çështjes së financimit.

Qeveria e koalicionit vlerëson kosto shtesë prej rreth 2.4 miliardë euro në vitin e parë të 2025 ndërsa burime qeveritare kanë thënë gjithashtu se kostot mund të rriten deri në 6 miliardë euro në vitet në vijim nëse më shumë njerëz i përdorin përfitimet.

/Telegrafi/

Read Previous

Fëmijët e fshatrave Zhub, Vogovë e Prush pa transport, DKA thotë që tenderët po dështojnë

Read Next

Shanse të mëdha për Shqipërinë që të marrë mandatin në Këshillin e OKB-së për të Drejtat e Njeriut