Pasurohet lista e aseteve të trashëgimisë kulturore, 13 asete shtesë, tash në mbrojtje të përhershme

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka njoftuar se po vazhdojnë punën për pasurimin e listës së aseteve të trashëgimisë kulturore në mbrojtje të përhershme. 13 asete shtesë, tash në mbrojtje të përhershme.

Në Gjilan, Shtëpia e Zekirja Abdullahut, Kisha e Shën Anës, Objekti i Kajmekamëllekut, Objekti i ish Depos Ushtarake Turke, Shtëpia e Haxhi Ahmetit, Në Prizren, Kompleksi Monumental i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, Kompleksi i Kishës Katolike “Zonja Ndihmëtare”, Kroi i Binbashit, Shtëpia e Musa Shehzades, në Partesh, Kisha e Shndërrimit, në Ferizaj, Kompleksi i Ndërtesave: Xhami e Kishë Ortodokse, në Kamenicë, Teqeja e Sheh Zenel Abedinit, në Kaçanik, Xhamia e Hoxhë Sinan Pashës.

“Çdo ditë përkushtim në mbrojtjen, ruajtjen dhe funksionalizimin e aseteve tona të trashëgimisë”, thuhet në njoftimin e MKRS-së. / 

Read Previous

SpaceX/ Imazhe mbresëlënëse nga ngritja e raketës Falcon 9 e Elon Musk

Read Next

Historike/ Publikohen pamjet e shpëtimit të mijërave të burgosurve hebrenj nga një tren nazist