Kërkesat për azil në BE në nivelin më të lartë që nga kriza e vitit 2015

Shifrat e reja mbi emigracionin mund të shkaktojnë sërish debate mbi një çështje që po nxit të djathtën ekstreme përpara zgjedhjeve evropiane, si dhe zgjedhjeve lokale dhe kombëtare të planifikuara gjatë vitit.

Sirianët dhe afganët mbeten grupet më të mëdha të aplikantëve, sipas të dhënave të agjencisë kompetente të BE-së. Një trend i ri, rritja e shtetasve turq, të cilët përbënin grupin e tretë më të madh të aplikantëve, më 82% më shumë aplikime se vitin e kaluar.

Numri i palestinezëve që kërkojnë azil shënoi rekord, duke arritur në pothuajse 11,600 aplikime, në vazhdën e luftës Izrael-Hamas, thuhet në raport, duke vënë në dukje se është e vështirë të regjistrohet me saktësi numri i tyre pasi shumica e vendeve anëtare të BE-së nuk e njohin Palestinën si shtet. /abcnews.al

Read Previous

Specialja merr vendim për kërkesën e Selimit lidhur me vizitat dhe komunikimin e tij në paraburgim

Read Next

Zelensky: Nuk do ta harrojmë kurrë qëndrimin e Shqipërisë krah Ukrainës