1. Home
  2. Ekonomi

Category: Ekonomi

Udhëheqës i Zyrës së BERZh-it thotë se sfidë për Kosovën është braktisja e vendit nga profesionistët

Udhëheqës i Zyrës së BERZh-it thotë se sfidë për Kosovën është braktisja e vendit nga profesionistët

Guvernatori i BankĂ«s Qendrore tĂ« KosovĂ«s(BQK), Fehmi Mehmeti theksoi se ekonomia e KosovĂ«s ka shĂ«nuar njĂ« rikuprĂ«rim, ku sipas tij nĂ« bazĂ« tĂ« tĂ« dhĂ«nave tĂ« AgjencisĂ« sĂ« Statistikave tĂ« KosovĂ«s (ASK), vendi ka shĂ«nuar…

Dollari dobësohet, rritet vlera e euros

Dollari dobësohet, rritet vlera e euros

NĂ« tregjet botĂ«rore, vlera e dollarit kundrejt disa valutave tjera ra javĂ«n e kaluar pasi Rezerva Federale e SHBA-sĂ« rriti normat e interesit, ku dollari u dobĂ«sua kundrejt valutave europiane. Indeksi i dollarit, i cili…

Mashtrimi me derivate, buxheti i Kosovës u dëmtua me mbi 600 mijë euro

Mashtrimi me derivate, buxheti i Kosovës u dëmtua me mbi 600 mijë euro

Dogana e KosovĂ«s njofton se ka gjatĂ« kontrolleve kanĂ« gjetur dyshime pĂ«r shmangie taksash nga tri subjekte qĂ« operojnĂ« nĂ« fushĂ«n e tregtisĂ« me derivate tĂ« naftĂ«s. NĂ« njoftim thuhet se Dogana e KosovĂ«s ka…

Në dy muajt e parë importet nga Ukraina drejt Shqipërisë shënuan rritje

Në dy muajt e parë importet nga Ukraina drejt Shqipërisë shënuan rritje

Importet nga Ukraina drejt ShqipĂ«risĂ« nĂ« dy muajt e parĂ« tĂ« kĂ«tij viti shĂ«nuan rritje. Referuar tĂ« dhĂ«nave tĂ« raportit tĂ« tregtisĂ« sĂ« jashtme pĂ«r periudhĂ«n tĂ« publikuar kĂ«tĂ« javĂ« nga Instituti i Statistikave (INSTAT)…

Ekonomia e Kosovës u rrit mbi 10% në vitin 2021

Ekonomia e Kosovës u rrit mbi 10% në vitin 2021

Bruto Produkti Vendor (BPV), nĂ« çerekun e fundit tĂ« vitit tĂ« kaluar ka shĂ«nuar rritje reale pĂ«r 6.36 pĂ«r qind, krahasuar me periudhĂ«n e njĂ«jtĂ« tĂ« vitit 2020. NdĂ«rkohĂ« qĂ« vlerĂ«simet paraprake tĂ« ASK-sĂ« bazuar…

Investimet në Fondin e Kursimeve Pensionale njohën rënie rreth 4%

Investimet në Fondin e Kursimeve Pensionale njohën rënie rreth 4%

Investimet nĂ« Fondin e Kursimeve Pensionale tĂ« KosovĂ«s (FKPK), kanĂ« njohur njĂ« rĂ«nie rreth 4%, si pasojĂ« e luftĂ«s nĂ« UkrainĂ«, por edhe pĂ«r shkak tĂ« efekteve negative tĂ« pandemisĂ« nĂ« zinxhirin furnizues. KĂ«shtu ka…

Berjani: Ka rënie të çmimit të naftës në Kosovë, po largohemi nga kriza

Berjani: Ka rënie të çmimit të naftës në Kosovë, po largohemi nga kriza

Ka reflektim tĂ« rĂ«nies sĂ« çmimeve tĂ« naftĂ«s dhe se Kosova po largohet nga kriza e derivateve. KĂ«shtu ka konfirmuar kryetari i ShoqatĂ«s sĂ« NaftĂ«tarĂ«ve, Fadil Berjani duke shtuar se aktualisht çmimet po pĂ«rcaktohen nga…

Rusisë i bllokohet gjysma e rezervës së saj financiare

Rusisë i bllokohet gjysma e rezervës së saj financiare

NĂ« vitin 2021 ShqipĂ«ria importoi 130 miliardĂ« lekĂ« (1,06 miliardĂ«) euro ushqime nga jashtĂ« pĂ«r tĂ« plotĂ«suar nevojat e konsumit tĂ« brendshĂ«m. NdĂ«rsa eksportoi nĂ« tĂ« njĂ«jtin vit vetĂ«m 44 miliardĂ« lekĂ« (361 milionĂ« euro),…

​Ngritja e çmimit të naftës dhe produkteve ushqimore, inflacioni në SHBA arrin në 7.9 për qind

​Ngritja e çmimit të naftës dhe produkteve ushqimore, inflacioni në SHBA arrin në 7.9 për qind

Ngritja e çmimit tĂ« naftĂ«s dhe produkteve ushqimore, inflacioni nĂ« SHBA arrin nĂ« 7.9 pĂ«r qind ŇŞmimet nĂ« Shtetet e Bashkuara tĂ« AmerikĂ«s vazhduan tĂ« rriten edhe gjatĂ« muajit tĂ« kaluar, duke e Ň«uar normĂ«n…

Gastronomet: Çmimet do të ngritën, s’kemi zgjidhje tjetër

Gastronomet: Çmimet do të ngritën, s’kemi zgjidhje tjetër

Shoqata e Gastronomeve tĂ« KosovĂ«s ka paralajmĂ«ruar ngritjen e çmimit nĂ« gastronomi pĂ«r shkak tĂ« ngritjes sĂ« çmimeve tĂ« produkteve tĂ« furnizmit. Kjo shoqatĂ« kĂ«rkon qĂ« TVSh-ja tĂ« jetĂ« 8 % nĂ« mĂ«nyre qĂ« tĂ«…