​Gjykata e BE-së: Google duhet të heqë informacionin e pasaktë

Google duhet të heqë informacionin “qartësisht të pasaktë” që dalin nga një kërkim në internet nëse përdoruesit mund ta vërtetojnë atë të gabuar.

Kështu vendosi Gjykata më e lartë Evropiane, duke iu rikthyer çështjes komplekse të ‘të drejtës për t’u harruar’ në internet, ku prej vitesh palët e atyre që besojnë se duhet t’i jepet përparësi lirisë së informacionit dhe atyre që kanë të drejtën e privatësisë. duke kundërshtuar njëri-tjetrin.

Gjykata e Drejtësisë së BE-së vendosi në veçanti me kërkesën e dy drejtuesve të një grupi kompanish investimi, të cilët i kishin kërkuar Google të largonte nga indeksi i saj disa artikuj që kritikonin modelin e investimit të grupit nga rezultatet e kërkimit në internet për emrat e tyre dhe hiqni gjithashtu fotot e tyre të vogla të shfaqura në kërkim. Gjigandi Mountain View u përgjigj se nuk e dinte nëse informacioni ishte i gabuar apo jo, dhe në mosmarrëveshje më në fund ishte një gjykatë gjermane që i kërkoi Gjykatës në Luksemburg të vendoste mbi balancën e së drejtës për t’u harruar.

Për Gjykatën, motori i kërkimit duhet të deindeksojë, pra të heqë këtë informacion nga rezultati dhe mbi të gjitha, sipas gjyqtarëve, kushdo që paraqet kërkesën nuk duhet të nxjerrë si provë një vendim gjyqësor kundër botuesit të faqes në fjalë: mjafton që ato të ofrojnë prova që mund të gjenden “në mënyrë të arsyeshme”. Kjo do të thotë, ai duhet të paraqesë “prova relevante dhe të mjaftueshme”, të përshtatshme për të vërtetuar kërkesën dhe “të aftë për të demonstruar natyrën haptazi të pasaktë” të informacionit të përfshirë në përmbajtjen e indeksuar.

Top Channel

Read Previous

Kuvendi formon komisionin Ad-hoc për Vetingun në drejtësi

Read Next

Mbi 100 persona nga një fshat belg fitojnë 143 milionë euro në lotarinë EuroMillions