• 10 December, 2022

Kosova dhe Izraeli thellojnë bashkëpunimin ekonomik

Asociacioni i Komunave (AKK) ka njoftuar se ka diskutuar me Korporatën për Zhvillim dhe Investim të Izraelit në Kosovë (KIDIC) lidhur me mundësitë e bashkëpunimit ekonomik për segmentet e caktuara të qeverisjes lokale.

Po ashtu në takim u bisedua për shkëmbimin e përvojave rreth menaxhimit të situatës me pandeminë COVID-19.

“Gjatë diskutimeve u pa mundësia e investimeve përmes KIDIC në komunat e Republikës së Kosovës në agro-teknologji ku me këtë rast do të krijoheshin shumë vende të pune në Kosovë. Në këtë drejtim z. Ibrahimi njoftoi z. Brikman rreth mundësive të komunave për dhënien e pronës komunale në shfrytëzim dhe gatishmërisë së AKK-së për bashkëpunim në këtë drejtim. Po ashtu në takim u bisedua për shkëmbimin e përvojave rreth menaxhimit të situatës me pandeminë COVID-19. Në anën tjetër drejtori i AKK-së e informoi përfaqësuesin e KIDIC rreth rolit të komunave në menaxhimin e situatës dhe angazhimit të kryetarëve në veçanti dhe shprehu gatishmëri për bashkëpunim me KIDIC sa i përket shkëmbimit të përvojave rreth situatës me COVID-19”, thuhet në njoftim e AKK-së. /Telegrafi/

Read Previous

Murgjit tibetianë: Si të shpëtosh nga çdo sëmundje

Read Next

Si t’i ndihmojmë bebet me hundë të bllokuara?