• 1 July, 2022
  1. Home
  2. Ekonomi

Category: Ekonomi

‘Kosova iu shpëtoi zgjedhjeve, kurseu 20 milionë euro’

‘Kosova iu shpëtoi zgjedhjeve, kurseu 20 milionë euro’

Kreu i Aleancës Kosovare të Biznesit, Agim Shahini ka thënë se me zgjedhjen e presidentës dhe evitimin e zgjedhjeve Kosova ka shpëtuar 20 milionë euro. Postimi i tij i plotë: Kosova ju shpëtoj zgjedhjeve i…

LG planifikon mbylljen për shkak të humbjeve të mëdha

LG planifikon mbylljen për shkak të humbjeve të mëdha

LG Electronics tha të hënën se do të mbyllë biznesin e saj të smartfonëve pasi është në humbje. Në janar, gjiganti elektronik i Koresë së Jugut tha se po shikonte të gjitha opsionet për mbyllje…

Dogana mbledh 34 milionë euro më shumë në krahasim me tremujorin e parë të vitit 2020

Dogana mbledh 34 milionë euro më shumë në krahasim me tremujorin e parë të vitit 2020

Dogana e Kosovës ka arritur që të arkëtoj 14% më shumë hyra se periudha paraprake e vitit të kaluar. Rritja e aktivitetit ekonomik kanë ndikuar në rritje e performacës, gjithashtu edhe vetëdijesimi i bizneseve është…

​Në kulmin e pandemisë kursimet e kosovarëve arrijnë nivel rekord, mbi 4.3 miliardë euro

​Në kulmin e pandemisë kursimet e kosovarëve arrijnë nivel rekord, mbi 4.3 miliardë euro

Në këtë kohë krize që ka shkaktuar pandemia Covid-19, kursimet e qytetarëve dhe bizneseve nëpër bankat komerciale të Kosovës kanë arritur nivelin rekord prej 4 miliardë e 340 milionë euro. Sipas Bankës Qendrore të Kosovës,…

ATK: Paguaj tatimin bazë dhe interesin, përfito nga shlyerja e ndëshkimeve

ATK: Paguaj tatimin bazë dhe interesin, përfito nga shlyerja e ndëshkimeve

Me qëllim të zbatimit të Vendimit Nr. 04/60 të Qeverisë së Republikës së Kosovës, datë 27.01.2021, për lehtësimin e ushtrimit të aktivitetit ekonomik të të gjithë tatimpaguesve, si pasojë e gjendjes së vështirësuar ekonomike të…

ATK për tre muaj inkason 134.7 milionë euro, 11.7 milionë më shumë se plani

ATK për tre muaj inkason 134.7 milionë euro, 11.7 milionë më shumë se plani

Administrata Tatimore e Kosovës për muajt janar-mars 2021 nga të hyrat e rregullta ka mbledhur 134.7 milionë euro. Në njoftim thuhet se në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar ka rritje për…

Oda e Afarizmit: Pandemia COVID-19 vështirësoi punën e bizneseve, shuhen mijëra vende pune

Oda e Afarizmit: Pandemia COVID-19 vështirësoi punën e bizneseve, shuhen mijëra vende pune

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK)ka publikuar hulumtim që ka realizuar në terren për ndikimin e pandemisë COVID-19 në sektorin privat. Në këtë hulumtim thuhet se, nga dëmet e shkaktuara nga pandemia, gjendja e bizneseve…

OAK prezanton sot hulumtimin mbi ndikimin e pandemisë në ekonomi

OAK prezanton sot hulumtimin mbi ndikimin e pandemisë në ekonomi

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) do të prezantojë sot hulumtimin lidhur me “Ndikimin e pandemisë në ekonomi dhe pasojat e krizës së shkaktuara nga COVID-19”. OAK në konferencë për medie do të paraqes rezultatet…

​Banka Botërore: Këtë vit ekonomia e Kosovës pritet të rritet në 4 përqind

​Banka Botërore: Këtë vit ekonomia e Kosovës pritet të rritet në 4 përqind

Banka Botërore ka publikuar një raport për ekonominë e Kosovës. Sipas raportit të BB ekonomia e Kosovës pritet të rriten në 4 përqind këtë vit. Sipas raportit këtë vit pritet të vendoset nën kontroll pandemia…

Raporti i ri i BB- së: Ekonomia e Kosovës pritet të rritet 4%, me vendosjen nën kontroll të Covid-19

Raporti i ri i BB- së: Ekonomia e Kosovës pritet të rritet 4%, me vendosjen nën kontroll të Covid-19

Një raport i ri për Ekonominë, publikuar nga Banka Botërore, ka shjelluar në detaje edhe gjendjen ekonomike në Kosovë. Siç thuhet në këtë raport të Bankës Botërore, pas një tkurrjeje të vlerësuar prej 6.9% në…