• 11 August, 2022
  1. Home
  2. Ekonomi

Category: Ekonomi

Ndahen 30 milionë euro për zbatimin e katër masave të Pakos së Ringjalljes Ekonomike

Ndahen 30 milionë euro për zbatimin e katër masave të Pakos së Ringjalljes Ekonomike

Ministri i Financave, Punёs dhe Transfereve Hekuran Murati sot nё Mbledhjen e 24-tё tё Qeverisё ka propozuar ndarjen e 30 milionë eurove për implementimin e katër masave nga Pakoja e Ringjalljes Ekonomike. Masat në fjalë…

Sallahu: U keqpërdorën rreth 1 milion euro, ekspertët e Mjekësisë Ligjore u kompensuan jashtëligjshëm për 5 vjet

Sallahu: U keqpërdorën rreth 1 milion euro, ekspertët e Mjekësisë Ligjore u kompensuan jashtëligjshëm për 5 vjet

Zëvendësministri i Drejtësisë, Blerim Sallahu gjatë konferencës për medie ka thënë se ekspertët mjeko-ligjor janë kompensuar për punën shtesë, punën jashtë orarit dhe pjesëmarrjen e mjekëve ligjor në seanca gjyqësore në mënyrë të jashtëligjshme. Sallahu…

Ekspertët e ekonomisë: S’ka rrezik as përfitim për ekonominë e Kosovës

Ekspertët e ekonomisë: S’ka rrezik as përfitim për ekonominë e Kosovës

Parlamenti i Kosovës ka filluar nismën për hartimin e një ligji të posaçëm i cili ka për synim rregullimin e kriptovalutave. Kjo iniciativë po mirëpritet nga njohësit e çështjeve ekonomike. Ata vlerësojnë se nuk ka…

Afër 109 mijë euro pensione u paguan për personat e vdekur

Afër 109 mijë euro pensione u paguan për personat e vdekur

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale edhe vitin e kaluar ka bërë pagesa për personat që kanë vdekur, të cilët nuk janë larguar nga lista e pensioneve. Vetëm gjatë vitit 2020, shteti ka harxhuar afër…

ATK-ja konfiskon 200 mijë euro

ATK-ja konfiskon 200 mijë euro

Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar se ka konfiskuar 200 mijë euro, pasuri e tatimpaguesve borxhlinjë në emër të borxhit. “Administrata Tatimore e Kosovës ka vazhduar edhe sot me konfiskimin e pasurisë së tatimpaguesve të…

​Havolli: BQK vlerëson se kriptovalutat bartin rrezikshmëri të lartë

​Havolli: BQK vlerëson se kriptovalutat bartin rrezikshmëri të lartë

Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti ka mbajtur sot dëgjimin e parë publik mbi nismën legjislative “Projektligji për kriptovaluta”. Derisa nga Banka Qendrore e Kosovës kanë theksuar rrezikshmërinë që mund të bartin kriptovalutat, anëtarë…

Kusari-Lila tregon pse s’po ndërhyn policia në veri

Kusari-Lila tregon pse s’po ndërhyn policia në veri

Në kuadër komisionit për Ekonomi, Ndërmarrësi, Tregti, është diskutuar për nismën legjislative të kriptovalutave. Kryesuesja e këtij komisioni Mimoza Kusari-Lila, ka shpjeguar arsyen se pse Policia e Kosovës nuk ndërhynë në veri të vendit në…

Murati: Kosova mund të marrë kredi deri në 62 milionë euro

Murati: Kosova mund të marrë kredi deri në 62 milionë euro

Komisioni për Buxhet ka miratuar Projektligji për ratifikimin e Amendamentit të Marrëveshjes të lidhur ndërmjet Qeverisë së Kosovës dhe asaj hungareze në lidhje me Programin Kornizë për bashkëpunim financiar, ku vendi mund të marrë kredi…

Bytyqi: Kemi investuar në 94 projekte infrastrukturore në vend

Bytyqi: Kemi investuar në 94 projekte infrastrukturore në vend

Po investojmë në rrjetet e reja të furnizimit me ujë, rrjetet e kanalizimeve, në ndërtimin dhe rehabilitimin e rrugëve dhe rrugëve lokale, rindërtimin e spitaleve të përgjithshme, shkollave, urave të reja, po investojmë në projekte…

Nushi: Mbyllja e sërishme është fatale për ekonominë e vendit

Nushi: Mbyllja e sërishme është fatale për ekonominë e vendit

Varianti Delta është duke u përhapur me shpejtësi të madhe, andaj e vetmja mënyrë mbetet vaksinimi masiv, kështu ka thënë në një prononcim, nënkryetari i komunës së Prishtinës, Muhedin Nushi. Madje, ai tha se nuk…