Begaj për situatën në veri: Askush nuk mund të vërë në pikëpyetje sovranitetin e Kosovës

Presidenti i Shqipërisë, Bajram Begaj, ka dënuar sulmin e protestuesve serbë ndaj trupave paqeruajtëse të KFOR-it.

Ai ka thënë se askush nuk mund të vërë në pikëpyetje sovranitetin dhe integritetin e Republikës së Kosovës, si dhe të drejtën e saj për të ndërtuar e konsoliduar institucionet demokratike dhe multietnike.

Begaj ka theksuar se asnjë pretekst nuk mund të përdoret për të penguar zbatimin e plotë të marrëveshjes së Brukselit dhe Ohrit.

“Dënoj ashpër keqpërdorimin e popullsisë serbe të Veriut të Kosovës dhe dhunën e papranueshme ndaj trupave paqeruajtëse të KFOR në Kosovë. Asnjë pretekst nuk mund të përdoret për të penguar zbatimin e plotë të marrëveshjes së Brukselit dhe Ohrit, që tregon rrugën e duhur të zgjidhjes së problemeve të hapura dhe të normalizimit të marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë.

Askush nuk mund të vërë në pikëpyetje sovranitetin dhe integritetin e Republikës së Kosovës, si dhe të drejtën e saj për të ndërtuar e konsoliduar institucionet demokratike dhe multietnike”, ka shkruar Begaj.

Ai ka përsëritur thirrjen për më shumë durim e maturi për autoritetet e Kosovës dhe sidomos koordinim të ngushtë me partnerët ndërkombëtarë. 

/Telegrafi/

Read Previous

KFOR: Të hënën në veri u plagosën 30 ushtarë, palët të marrin përgjegjësinë e plotë për atë që ndodhi

Read Next

Anulohen për sot aktivitetet e “Defender Europe ‘23”