Avokimi për të drejtat e grave është prioritet i QSGJK, flet Luljeta Demolli

E ftuar Në katër Sy ishte Luljeta Demolli, Drejtoreshë ekzekutive e Qendrës kosovare për studime gjinore.

Kryesisht Qendra kosovare për studime gjinore merret me integrimin ose rehabilitimin e pozitës së gruas në shoqëri, e Drejtoresha Demolli tha që kjo qendër aktivitetin e saj e nisi që në vitin 2003. Ajo çfarë kjo qendër ka primare është përfshirja e prespektivës gjinore në të gjithë sektorët e jetës duke lobuar tek akterët e ndryshëm duke avokuar dhe krijuar politika.

Tutje ajo shtoi që, qëllimi është që të krijojnë politika për ndryshimin e gjendjes, ndërrimin e normave gjinore, hulumtime për barazi gjinore. Para se të fillojmë punën tonë ne kujdesemi të hulumtojmë të kuptojmë në thelb problemin gjinor, shtoi tutje, Demolli.

Për ta ndjekur intervistën e plotë klikoni linkun më poshtë:

Read Previous

Në bazë të gjendjes epidemiologjike do të vendosen masat pas 20 prillit

Read Next

Gjysmëfinalet e Ligës së Evropës: Manchester United përballet me Romën, Arsenal me Villareal