Fakte për gjërat që duken të zakonshme në shikim të parë

Ne e jetojmë jetën tonë pa pasur asnjë ide se këlyshët e bufëve flenë horizontalisht, që bankat italiane japin hua të siguruara nga djathi, ose që manjollia u shfaq shumë kohë më parë sa që nuk po pllenohej as nga bletët.

Ne na pëlqejnë detajet kurioze dhe faktet e panjohura që mund të na argëtojnë dhe të na ndihmojnë të dukemi më me njohuri në biseda.E thënë kjo, këtu është një përmbledhje e krejt gjërave super interesante.

Manjolia është një lule kaq e lashtë, që në të vërtetë polenizohet nga brumbujt. Kjo sepse bletët as nuk ekzistonin kur u shfaq për herë të parë magnolia.
Bankat në Itali lëshojnë kredi të siguruara nga djathi Parmixhan.
Kështu përfundon Muri i Madh i Kinës me gjatësi 3,750 milje.

Brioshët me gjalpë bëhen në formë të drejtë në Francë, ndërsa brioshët me margarinë bëhen të lakuar.

Mund të paguani një gjobë prej 200 dollarësh nëse ujisni shumë bimët e shtëpisë në Singapor.

Ujitja e panevojshme e bimëve mund të rezultojë në ujë të tepërt në pjatancën poshtë vazos me lule. Tërheq mushkonjat që shërbejnë si bartës të etheve dengue. Është një sëmundje e rrezikshme që mund të jetë fatale, prandaj apartamentet dhe shtëpitë e Singaporit mund të inspektohen për këtë, duke rezultuar në një gjobë nëse pronarët nuk e ndjekin këtë ligj.

Zogjtë e fushës zhyten mbi zogjtë grabitqarë dhe i qëllojnë ata. Ndonjëherë ata e bëjnë atë aq mirë saqë preja nuk është në gjendje të vazhdojë fluturimin e tyre.
Pavarësisht nga miti i zakonshëm, lakuriqët e natës nuk janë të verbër. Përkundrazi, shikimi i tyre është më i mprehtë se ai i njerëzve! Vetëm se ata preferojnë ekolokacionin.
Gjinkallat mund të ekzistojnë si larva deri në 17 vjet dhe të jetojnë nën tokë përpara se të rriten.
Në burgjet braziliane, çdo libër që lexon një person ul dënimin me burg me 4 ditë. Një person duhet të shkruajë një detyrë për secilin libër që lexon.
Bambuja lulëzon një herë në disa dekada dhe pastaj vdes. Është gjithashtu shumë e qëndrueshme: përdoret për të bërë gozhda dhe pajisje. Dhe besojeni ose jo, në fakt është një lloj bari.

Kokoshkat janë 4.000 vjeçare. Jo vetëm që amerikanët vendas i hanin ato, por ata gjithashtu i përdornin për të bërë bizhuteri falë formës së kokrrës së dalë.
Këlyshët e bufëve flenë në një pozicion horizontal. Kjo për shkak se kokat e tyre janë shumë të rënda dhe ata nuk janë në gjendje t’i mbajnë ato siç duhet ndërsa janë kaq të rinj.

Read Previous

Si ta rregulloni një banesë prej 30 metrash katrorë

Read Next

Ambasadori Philip Kosnett: Kërcënimet dhe sulmet ndaj gazetarëve janë sulme ndaj demokracisë