Skënderbeu në mesin e udhëheqësve ushtarak më të mëdhenjë në botë

Në librin mbi “Udhëheqësit ushtarak më të mëdhenjë në botë…. të autrorëve M.W. , F.M, (2000)”, Gjergj Kastrioti ynë rendit në mesin e tyre si strateg dhe udhëheqës i madh e vizionar. Ai përshkruhet aty si vijon:

“Gjatë gjithë jetës së tij, Skënderbeu u përpoq ta mbante tokën e tij të lirë nga turqit pushtues, pavarësisht nga përpjekjet intensive të ushtrive të sulltanit dhe intrigave e tradhëtive të aleatëve të tij të ndryshëm.

Edhe pse dëmi që shkaktuan turqit gjatë tërheqjes së tyre ishte i madhë,fitoret nuk e bënë Skënderbeun në mënyrë të panatyrshme një hero…

Me të drejtë ai mbetet heroi qendror i Shqipërisë, sepse lehtësia relative me të cilën turqit morën vendin pas vdekjes së tij, dëshmon për rëndësinë e arritjeve të tij personale.”

Sa herë dërgonte sulltani ushtrinë e tij në trojet e Arbërisë ,Gjergj Kastrioti i mundte ata.

Nuk është vetëm ky libër që e rendit kryezotin e Arbërisë në mesin e të mëdhenjëve ,ai gjithnjë do të renditet krah Aleksandrit të Madh, Cezarit,Hanibalit,Konstantinit të Madh etj./Botasot/

Read Previous

Portieri shqiptar nuk e ka rinovuar kontratën

Read Next

Një klient njofon policinë, nuk u njoftua që kafja kushton 2 euro