• 22 March, 2023

Nis gjobitja e lokaleve për duhanpirje

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, ka kërkuar dje nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë që të merren masa rigoroze kundrejt zbatimit të Ligjit për Kontrollin e Duhanit, si dhe shtim të aktivitetit të inspektorëve sanitarë në terren.

Përmes një statusi në Facebook, Peci ka thënë që pas inspektimeve të ditës së djeshme në tërë territorin e Republikës së Kosovës, janë shqiptuar një numër i konsiderueshëm i gjobave“…Gjë e cila nuk na bën të lumtur. Mirëpo zbatimi i ligjit nuk ka alternativë. Së bashku me qytetarët si palë bashkëpunuese, le ta zbatojmë ligjin me qëllim që ta shndërrojmë Republikën tonë në një vend të jetueshëm e shtet të së drejtës”.Tutje Peci ka kërkuar ndihmën e qytetarëve në zbatimin e këtij ligji.“Ftojmë qytetarët që kudo që evidentojnë raste të mos-zbatimit të Ligjit për Duhanin, t’i raportojnë në numrin 080050095 që Agjencia e Ushqimit dhe Veterinës e ka në dispozicion. Ska kthim prapa! STOP duhanit”, ka shkruar tutje ai.

/KlanKosova/

Read Previous

Osmani: Marrëveshja e nesërme shtron rrugën drejt njohjes reciproke

Read Next

Qerkini i pakënaqur me trajtimin e rasteve të të pagjeturve