Martesa me mblesëri

Një nga elementet kryesore të marrëdhënieve njerëzore është martesa. E ashtu siç evoluon shoqëria, shkenca apo mjekësia ka evoluar edhe lidhja martesore. Le të kthehemi pas nëkohë dhe të flasim për martesën me mblesëri apo shkuesi e cila zbatohej në gjithë shqiptarinë.

Personi i cili futej në mes të prindërve të djalit dhe të vajzës quhej mesit ose sot msit, pra “personi në mes”. Kjo msitni do realizohej nëse meshkujt e familjes do ishin dakord. Për më shumë ndiqni videon më poshtë:


Read Previous

Flet Padër Lorenci, “Martesa e krishterë”

Read Next

Çifti Nagavci plot 37 vjet martesë të lumtur