KFOR-i kërkon që të njoftohet me kohë për aksionet e Policisë apo FSK-së

Forca paqëruajtëse e NATO-s në Kosovë- KFOR ka bërë të ditur se nuk është njoftuar pak para fillimit të aksionit të djeshëm mes Policisë së Kosovës dhe ATK-së në veri të vendit, ku u mbyllën gjashtë njësive të “Bankës Postare Kursimore” të Serbisë.

“Personeli i KFOR-it nuk ishte i përfshirë në ekzekutimin e këtyre operacioneve.”, thuhet në njoftimin e KFOR-it.

Sipas komunikatës, KFOR-i pret konsultime me kohë për çdo veprim të Policisë së Kosovës apo të Forcës së Sigurisë së Kosovës që mund të ndikojë në sigurinë rajonale.

“KFOR-i vazhdon të mbështesë dialogun Beograd-Prishtinë të lehtësuar nga BE-ja, duke ofruar kornizën e sigurisë të nevojshme që diplomacia të ecë përpara. Kjo është mënyra e vetme për të zgjidhur çështjet e pazgjidhura dhe për të arritur zgjidhje që respektojnë të drejtat e të gjitha komuniteteve. KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme. KFOR-i është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX), përkatësisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë.”, përfundon njoftimi./21Media

Read Previous

Në SHBA gjithnjë e më pak shoferë të rinj

Read Next

Pas kërkesës për urdhërarrest për Netanyahun reagon Biden