Inteligjenca artificiale po pushton edhe pajisjet celulare

Të dhënat e reja të GSMA tregojnë se në fund të vitit 2023, në botë kishte 4.7 miliardë përdorues të internetit celular, ose rreth 58 për qind e popullsisë së botës.

Teknologjitë dhe shërbimet celulare përbënin 5.4 për qind të PBB-së globale në 2023, me të ardhura prej rreth 5.7 trilionë dollarë dhe gati 5.5 miliardë njerëz që i përdorin ato, sipas të dhënave të publikuara nga GSMA. sot, në ditën e parë të Kongresit Botëror të Mobileve (MWC) Barcelona.

Duke hapur kongresin, drejtori i përgjithshëm i “GMSA” Mats Granried tha se 65 për qind e lidhjeve celulare në botë kryhen përmes operatorëve celularë.

Suksesi i operatorëve reflektohet në atë se sa arrijnë të gjejnë burime të reja të ardhurash, përmirësim të eksperiencës së përdoruesit, por edhe kursime në investime kapitale dhe operacionale.

/alsatm/KultPlus.com/

Read Previous

Parandalohet një tentim kontrabande në Vërmicë, konfiskohen pajisje elektronike

Read Next

BE-ja miraton rregulla të reja për të mbrojtur gazetarët dhe zërat kritikë nga kërcënimet gjyqësore