• 1 July, 2022

Dubai prezanton bibliotekën gjigande

Me një kapacitet 54,000 metra katrorë, biblioteka mund të presë 1000 vizitorë.

E ndërtuar në formën e një libri, biblioteka më e re e Dubait i jep publikut akses në qendrën më të madhe kulturore të këtij lloji në rajon.

Me raftet e tij të mëdha të librave, kjo bibliotekë prej 54,000 metrash katrorë ka kapacitetin për të mirëpritur 1,000 vizitorë në të njëjtën kohë, duke ofruar mbi 1 milion libra të printuar dhe dixhitale dhe më shumë se 6 milionë artikuj shkencorë.

“Nga kjo bibliotekë me siguri do të përfitojë çdo person që bën kërkime apo studion dhe ofron akses në informacione të reja. Kjo është një bibliotekë e mrekullueshme ,” thotë një vizitor i bibliotekës.

Ndërsa Mohammed al-Murr i cili është punonjës i kësaj biblioteke  e përshkruan vlerat e saj.

“Biblioteka e Mohammed Bin Rashid është biblioteka më e re në botën arabe. Ne u siguruam që në fillim që ajo të ishte një bibliotekë moderne dhe një burim njohurish , jo një bibliotekë tradicionale.”- thotë ai për agjencinë e lajmeve Reuters.

Në katin e shtatë të ndërtesës mund të gjenden “Thesaret e bibliotekës”  një ekspozitë që shfaq një koleksion librash të rrallë dhe të vjetër, atlase, dorëshkrime dhe dokumente, disa prej tyre që datojnë në shekullin e 13-të. / Klan News / KultPlus.com

Read Previous

Gërvalla takohet me homologun irlandez, flasin për anëtarësimin e Kosovës në KiE

Read Next

Përmes programit “YES” Elsa Haxhija përfundon me sukses një pjesë të shkollimit në SHBA