1. Home
  2. Ekonomi

Category: Ekonomi

Nga e mërkura hapet afati për aplikim të bujqve për subvencione

Nga e mërkura hapet afati për aplikim të bujqve për subvencione

Ministria e BujqĂ«sisĂ«, PylltarisĂ« dhe Zhvillimit Rural njofton se duke filluar nga dita e mĂ«rkurĂ« do tĂ« hap aplikimin pĂ«r subvencionimin e fermerĂ«ve. NĂ« njĂ« konferencĂ« pĂ«r medie, ministri Faton Peci ka thĂ«nĂ« se janĂ«…

505.9 milionë euro u shpenzuan për tre muaj nga Qeveria e Kosovës

505.9 milionë euro u shpenzuan për tre muaj nga Qeveria e Kosovës

Agjencia e Statistikave tĂ« KosovĂ«s publikon llogaritĂ« qeveritare tĂ« KosovĂ«s nĂ« bazĂ« tremujore, ku thuhej se nĂ« tre mujorin e dytĂ« tĂ« hyrat ishin 660.0 milionĂ« euro, ndĂ«rsa tĂ« hyrat nĂ« kohĂ«n e njĂ«jtĂ« ishin…

Inflacioni në Eurozonë arrin në 3 për qind, niveli më i lartë brenda një dekade

Inflacioni në Eurozonë arrin në 3 për qind, niveli më i lartë brenda një dekade

Inflacioni nĂ« EurozonĂ« ka arritur nivelin mĂ« tĂ« lartĂ« brenda njĂ« dekade, duke rritur kĂ«shtu edhe presionin ndaj BankĂ«s Qendrore Evropiane pĂ«r tĂ« ngadalĂ«suar ritmin e blerjeve tĂ« obligacioneve. NĂ« muajin gusht, Indeksi i Harmonizuar…

Murati, dorëzon kallëzim penal për shpronësimet e segmentit Kijevë – Zahaq

Murati, dorëzon kallëzim penal për shpronësimet e segmentit Kijevë – Zahaq

Sot mĂ« 1 shtator, Ministri Murati ka dĂ«rguar nĂ« ProkurorinĂ« e Shtetit kallĂ«zimin penal lidhur me procesin e shpronĂ«simeve pĂ«r projektin e ndĂ«rtimit tĂ« rrugĂ«s nacionale PrishtinĂ« – PejĂ«, pĂ«rkatĂ«sisht segmentin Kijevë – KlinĂ« – Zahaq, pĂ«r tĂ«…

Mërgata për gjashtë muaj dërgoi mbi gjysmë miliardë euro në Kosovë

Mërgata për gjashtë muaj dërgoi mbi gjysmë miliardë euro në Kosovë

MĂ«rgata e KosovĂ«s pavarĂ«sisht pandemisĂ« COVID-19, ka vazhduar tĂ« dĂ«rgojĂ« para nĂ« vendin tonĂ«. TĂ« dhĂ«nat e BankĂ«s Qendrore tĂ« KosovĂ« tregojnĂ« se gjatĂ« gjashtĂ« mujorit tĂ« vitit 2021, diaspora ka dĂ«rguar 117.5 milionĂ« euro…

Udhëzim i ri për pagesa direkte, pritet të hapet aplikimi për fermerët e interesuar

Udhëzim i ri për pagesa direkte, pritet të hapet aplikimi për fermerët e interesuar

Ministria e BujqĂ«sisĂ«, PylltarisĂ« dhe Zhvillimit Rural njofton se, ka finalizuar UdhĂ«zimin Administrativ pĂ«r Pagesa Direkte nĂ« BujqĂ«si pĂ«r vitin 2021. Sipas MBPZHR-sĂ«, pĂ«rcjell Telegrafi, qĂ«llimi i kĂ«tij UdhĂ«zimi Administrativ Ă«shtĂ« qĂ« tĂ« pĂ«rcaktojĂ« rregullat,…

Presidentja Osmani merr pjesë në Forumin Ekonomik të Zvicrës

Presidentja Osmani merr pjesë në Forumin Ekonomik të Zvicrës

Presidentja Vjosa Osmani sot udhĂ«toi pĂ«r nĂ« ZvicĂ«r ku do tĂ« marrĂ« pjesĂ« nĂ« Forumin Ekonomik tĂ« ZvicrĂ«s. NĂ« kĂ«tĂ« forum, Osmani do tĂ« flasĂ« pĂ«r potencialin ekonomik tĂ« KosovĂ«s si dhe tĂ«rheqjen e investimeve…

Gërxhaliu: Pritet humbje e vendeve të punës si dhe goditje për buxhetin e vendit

Gërxhaliu: Pritet humbje e vendeve të punës si dhe goditje për buxhetin e vendit

Masat e reja tĂ« miratuara nga Qeveria e qĂ« kanĂ« hy nĂ« fuqi mbrĂ«mĂ« sipas njohĂ«sve tĂ« çështjeve ekonomike do t’i shkaktojnĂ« tri goditje ekonomisĂ« sĂ« vendit. Ish-kryetari i OdĂ«s Ekonomike tĂ« KosovĂ«s (OEK), Safet…

Ministria e Tregtisë jep 3.65 milionë euro grante për tri skema për bizneset e vogla dhe të mesme

Ministria e Tregtisë jep 3.65 milionë euro grante për tri skema për bizneset e vogla dhe të mesme

Ministria e IndustrisĂ«, NdĂ«rmarrĂ«sisĂ« dhe TregtisĂ« (MINT) njofton se ka lansuar tri grante pĂ«r pĂ«rkrahje tĂ« bizneseve mikro, tĂ« vogla dhe tĂ« mesme. GjatĂ« njĂ« konferencĂ« pĂ«r medie, ministrja Rozeta Hajdari theksoi se qĂ«llimi i…

Dogana parashikon që deri në fund të viti t’i inkasojë 1.2 miliard €, i mbledh 842 milionë

Dogana parashikon që deri në fund të viti t’i inkasojë 1.2 miliard €, i mbledh 842 milionë

Dogana e KosovĂ«s ka inkasuar deri tash 842 milionĂ« euro ose mbi 32 pĂ«r qind mĂ« shumĂ« se nĂ« vitin 2020. PĂ«rderisa Dogana parashikon qĂ« deri nĂ« fund tĂ« vitit t’i mbledhĂ« 1.2 miliard. ZĂ«dhĂ«nĂ«si…