1. Home
  2. Ekonomi

Category: Ekonomi

Hapet thirrja për aplikim të granteve për bizneset mikro

Hapet thirrja për aplikim të granteve për bizneset mikro

Drejtoria pĂ«r Zhvillim Ekonomik nĂ« komunĂ«n e GjakovĂ«s nĂ« kuadĂ«r tĂ« Programit “Fondi Zvhillimor pĂ«r NdĂ«rmarrje Mikro” ka shpallur thirrjen publike pĂ«r grante pĂ«r bizneset mikro tĂ« angazhuara nĂ« fushĂ« tĂ« prodhimit, pĂ«rpunimit dhe artizanateve…

GAP publikon raportin: “Të papunë në pandemi”

GAP publikon raportin: “Të papunë në pandemi”

Instituti GAP sot ka publikuar raportin “TĂ« papunĂ« nĂ« pandemi e cila Ă«shtĂ« analizĂ« e shkurtĂ«r mbi numrin dhe profilin e punĂ«kĂ«rkuesve gjatĂ« periudhĂ«s mars 2020 – shkurt 2021”. Ky raport tregon se shtrĂ«ngimet ekonomike…

Sot do të mblidhet Komisionit për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti

Sot do të mblidhet Komisionit për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti

​Rozeta Hajdari raporton sot nĂ« Komisionin pĂ«r Ekonomi NĂ« kĂ«tĂ« komisioni Ă«shtĂ« ftuar edhe ministrja e IndustrisĂ«, NdĂ«rmarrĂ«sisĂ« dhe TregtisĂ«, Rozeta Hajdari. Ministrja Hajdari para deputetĂ«ve anĂ«tarĂ« tĂ« kĂ«tij komisioni do tĂ« raportoj pĂ«r planin…

Ndikimi i pandemisë në ekonomi, eksporti shënon rritje

Ndikimi i pandemisë në ekonomi, eksporti shënon rritje

Oda Ekonomike Amerikane nĂ« KosovĂ« (OEAK) ka organizuar tryezĂ«n “Indeksi i konkurrueshmĂ«risĂ« sĂ« prodhimit”, ku janĂ« prezantuar tĂ« gjeturat e njĂ« studimi mbi konkurrueshmĂ«rinĂ« e kĂ«tij sektori, raporton Ekonomia Online. Kryetari i OEAK-sĂ«, Arian Zeka…

Pagat në Shqipëri: Profesionet ku gratë u paguan më shumë se burrat

Pagat në Shqipëri: Profesionet ku gratë u paguan më shumë se burrat

GjatĂ« vitit pandemik, mes gjithĂ« problematikave ekonomike nĂ« vend dhe gjithĂ« botĂ«n, njĂ« ndryshim pozitiv Ă«shtĂ« shfaqur nĂ« hendekun mes pagave pĂ«rsa i pĂ«rket ndarjes burrĂ«-grua, nĂ« ShqipĂ«ri. TĂ« dhĂ«nat e INSTAT tregojnĂ« se paga…

Bitcoin pëson rënie prej 18 për qind brenda një jave

Bitcoin pëson rënie prej 18 për qind brenda një jave

Bitcoin ka pĂ«suar njĂ« rĂ«nie prej 18 pĂ«r qind brenda njĂ« jave, pasi kriptovaluta mĂ« e madhe pĂ«soi njĂ« tjetĂ«r “rrĂ«shqitje” prej 50 pĂ«r qind tĂ« vlerĂ«s, nga niveli mĂ« i lartĂ«. Nga kjo rĂ«nie…

Kosova dhe Izraeli thellojnë bashkëpunimin ekonomik

Kosova dhe Izraeli thellojnë bashkëpunimin ekonomik

Asociacioni i Komunave (AKK) ka njoftuar se ka diskutuar me KorporatĂ«n pĂ«r Zhvillim dhe Investim tĂ« Izraelit nĂ« KosovĂ« (KIDIC) lidhur me mundĂ«sitĂ« e bashkĂ«punimit ekonomik pĂ«r segmentet e caktuara tĂ« qeverisjes lokale. Po ashtu…

Ministria e Mbrojtjes, për herë të parë do të ketë buxhet prej 100 milionë eurosh

Ministria e Mbrojtjes, për herë të parë do të ketë buxhet prej 100 milionë eurosh

PĂ«r herĂ« tĂ« parĂ« qĂ« nga themelimi Ministria e Mbrojtjes do tĂ« ketĂ« buxhet prej 100 milionĂ« eurosh. NĂ« njoftimin e bĂ«rĂ« nga faqja zyrtare e LĂ«vizjes VetĂ«vendosje thuhet se Qeveria Kurti ka pĂ«r prioritet…

​Rritet qarkullimi i bizneseve, ka trend pozitiv në mbledhjen e tatimeve

​Rritet qarkullimi i bizneseve, ka trend pozitiv në mbledhjen e tatimeve

KĂ«tĂ« vit Administrata Tatimore e KosovĂ«s (ATK) ka tejkaluar planifikimin e tĂ« hyrave nga tatimet, por edhe qarkullimi i bizneseve sivjet Ă«shtĂ« mĂ« i lartĂ« krahasuar me vitin e kaluar qĂ« pati rĂ«nie 1.2 miliard…

15.8 milionë euro të hyra më shumë se planifikimi

15.8 milionë euro të hyra më shumë se planifikimi

AdministratĂ«s Tatimore e KosovĂ«s ka njoftuar se pĂ«r katĂ«r muajt e parĂ« tĂ« kĂ«tij viti Ă«shtĂ« duke shĂ«nuar trend shumĂ« pozitivĂ« nĂ« inkasimin e tĂ« hyrave, ku ky trend i inkasimit ka tejkaluar edhe pritshmĂ«rit…