1. Home
  2. Ekonomi

Category: Ekonomi

​KEDS investon miliona euro nĂ« digjitalizimin e nĂ«nstacioneve, shkak pĂ«rmirĂ«simi i shĂ«rbimeve

​KEDS investon miliona euro nĂ« digjitalizimin e nĂ«nstacioneve, shkak pĂ«rmirĂ«simi i shĂ«rbimeve

Kompania Kosovare pĂ«r Distribuim tĂ« EnergjisĂ« Elektrike nĂ« KosovĂ« (KEDS) pĂ«rmes investimeve milionĂ«she qĂ« po bĂ«nĂ« nĂ« digjitalizimin dhe modernizimin e nĂ«nstacioneve nĂ« KosovĂ«n , po synon qĂ« tĂ« rrisĂ« cilĂ«sinĂ« dhe qĂ«ndrueshmĂ«rinĂ« e shĂ«rbimeve…

Hajdari: Për gjashtë muaj mbi 230 milionë euro investime të huaja në Kosovë

Hajdari: Për gjashtë muaj mbi 230 milionë euro investime të huaja në Kosovë

Brenda gjashtĂ« muajve tĂ« parĂ« tĂ« vitit 2021 janĂ« realizuar 230.1 milionĂ« euro investime tĂ« huaja direkte, kĂ«shtu njofton ministrja e TregtisĂ« dhe IndustrisĂ«, Rozeta Hajdari, duke shtuar se kjo pĂ«rbĂ«n vlerĂ«n mĂ« tĂ« lartĂ«…

Bashkimi Evropian zgjat sanksionet ekonomike ndaj Rusisë

Bashkimi Evropian zgjat sanksionet ekonomike ndaj Rusisë

Bashkimi Evropian ka vendosur tĂ« zgjasĂ« sanksionet ndaj RusisĂ« edhe pĂ«r gjashtĂ« muaj tĂ« tjerĂ«, me arsyetimin se destabilizon UkrainĂ«n. KĂ«shilli Evropian njoftoi se ka vendosur tĂ« zgjaste sanksionet kundĂ«r RusisĂ« deri mĂ« 15 mars…

Vreshtarët ankohen për çmimin për kilogram rrushi: I ulët, nuk mbulojmë as shpenzimet

Vreshtarët ankohen për çmimin për kilogram rrushi: I ulët, nuk mbulojmë as shpenzimet

Çmimi prej 26 centĂ«sh pĂ«r kilogram rrushi nga vreshtarĂ«t e Rahovecit po konsiderohet si tejet i ulĂ«t dhe qĂ« nuk mbulon as koston e shpenzimeve qĂ« kanĂ« pasur gjatĂ« punĂ«s nĂ« vreshta. RahovecianĂ«t qĂ« merren…

ASK publikon Indeksin e çmimeve të konsumit për muajin gusht

ASK publikon Indeksin e çmimeve të konsumit për muajin gusht

Agjencia e Statistikave tĂ« KosovĂ«s (ASK) ka publikuar “Indeksin e Harmonizuar tĂ« Çmimeve tĂ« Konsumit” (IHÇK) pĂ«r muajin gusht 2021, viti bazĂ« 2015=100. Inflacioni mujor i matur nga indeksi i harmonizuar i çmimeve tĂ« konsumit…

​SPSPK kĂ«rkon pĂ«rfshirjen nĂ« pagat shtesĂ«

​SPSPK kĂ«rkon pĂ«rfshirjen nĂ« pagat shtesĂ«

Sindikata e Pavarur e Sektorit Privat tĂ« KosovĂ«s ka kĂ«rkuar sot qĂ« tĂ« pĂ«rfshihen nĂ« pagat shtesĂ« edhe punonjĂ«sit e sektorit privat qĂ« janĂ« tĂ« angazhuar nĂ« spitale dhe ambulanca nĂ« kĂ«tĂ« kohĂ« pandemie. Kryetari i…

Ndahen 10 milionë euro, familjet do të subvencionohen me kredi konsumuese

Ndahen 10 milionë euro, familjet do të subvencionohen me kredi konsumuese

Qeveria e KosovĂ«s nĂ« mbledhjen e saj tĂ« fundit ka marr vendim qĂ« tĂ« ndahen 10 milionĂ« euro pĂ«r mbĂ«shtetje tĂ« likuiditetit familjar nĂ« kuadĂ«r tĂ« Pakos sĂ« Ringjalljes Ekonomike nga pandemia COVID-19. Ministri i…

BE-ja miraton 14.2 miliardë euro për vendet në zgjerim, përfiton edhe Kosova

BE-ja miraton 14.2 miliardë euro për vendet në zgjerim, përfiton edhe Kosova

Vendet anĂ«tare tĂ« Bashkimit Evropian dhanĂ« dritĂ«n jeshile pĂ«r ndarjen e 14.2 miliardĂ« eurove si ndihmĂ« financiare pĂ«r shtetet qĂ« janĂ« nĂ« proces tĂ« zgjerimit. Mjetet do tĂ« vlejnĂ« pĂ«r periudhĂ«n 2021-2027. Shtetet qĂ« do…

​Shkalla e informalitetit tĂ« bizneseve mbetet e lartĂ«

​Shkalla e informalitetit tĂ« bizneseve mbetet e lartĂ«

Ende njĂ« numĂ«r i madh i bizneseve nĂ« vend vazhdojnĂ« tĂ« mos jenĂ« tĂ« fiskalizuara, e qĂ« pĂ«r pasojĂ« shkalla e informalitetit nĂ« KosovĂ« mbetet e lartĂ«. KĂ«shtu u tha gjatĂ« diskutimit mbi domosdoshmĂ«rinĂ«Ìˆ e…

Nga e mërkura hapet afati për aplikim të bujqve për subvencione

Nga e mërkura hapet afati për aplikim të bujqve për subvencione

Ministria e BujqĂ«sisĂ«, PylltarisĂ« dhe Zhvillimit Rural njofton se duke filluar nga dita e mĂ«rkurĂ« do tĂ« hap aplikimin pĂ«r subvencionimin e fermerĂ«ve. NĂ« njĂ« konferencĂ« pĂ«r medie, ministri Faton Peci ka thĂ«nĂ« se janĂ«…