Amazon kompania e parë në histori që humbet 1 trilion dollarë

Amazon sapo ka humbur 1 trilion dollarë në vlerën e tregut.

Kanë qenë disa javë të këqija për kompanitë e teknologjisë pasi kompanitë se si Twitter dhe Meta njoftuan për pushime masive nga puna. Për perspektivë, kjo është pothuajse si të humbasësh vlerën e Alphabet kompanisë mëmë të Google, që tani është rreth 1.13 trilion dollar.

Humbja e bën Amazon kompaninë e parë publike që humbet 1 trilion dollarë, sipas Bloomberg.

Aksionet e Amazon kanë humbur rreth 48 për qind të vlerës së saj vetëm këtë vit, krahasuar me korrikun kur kapitali i tregut të kompanisë arriti pothuajse 1.9 trilion dollarë.

Në nëntor, vlera e tregut të Amazon ra nën 1 trilion dollarë, disa ditë pasi kompania parashikoi një ngadalësim të rritjes së shitjeve për festat.

Top Channel

Read Previous

Zgjedhjet në veri, Osmani më 14 nëntor takim konsultativ me subjektet politike

Read Next

Suedia padit dy persona, spiunonin për Rusinë