89 vjeçari që për shumë vite u kujdes për mullirin e fshatit Shishman

Ky mulli I fshatit Shishman tash e një kohë nuk është në funksion. Ndonëse nuk dihet se që nga cila periudhë ekziston sipas 89 vjecarit, Rexhep Rrustemit gurët janë ndërruar 3 herë. Banorët e këtushëm e kanë shfrytëzuar për të bluar misër e grurë tregon ai.

Para disa javëve banorët janë munduar ta sistemojnë dhe ta shfrytëzojnë sërish mullirin por këtu nevojitet të bëhet ndërrimi i disa pjesëve për ta vënë atë sërish në funskion.

Rrjedha e ujit sipas Rexhep Rrustemit që e njeh këtë vend mirë vjen nga fshati Qeret që tashmë nuk ekziston më.

Read Previous

Rastet që trajtohen më shpesh nga Prokuroria Themelore në Gjakovë janë të dhunës në familje

Read Next

Kristina Koljaka-Hoshi, skulptorja e parë shqiptare