Një projekt tjetër infrastrukturor I cili sot është inauguruar është edhe rruga e lagjes Shala në fshatin Smaqi 1. Për të përuruar banorët e kësaj ane erdhi kryetari I komunës Ardian Gjini së bashku me bashkëpunëtorët e tij.

Artikulli i plotë: Inaugurohet rruga e lagjes Shala në fshatin Smaqi 1 (Video)

Është bërë inaugurimi I  rrugës “Martirët e Molliqit”  e cila lidh fshatin e Molliqit me pjesën turistike të Potokut.Në përurimin e saj I pranishëm ishte  kryetari I komunës së Gjakovës Ardian Gjini, deputeti  Hajdar Beqa dhe banorë të kësaj ane. Kjo rrugë e cila ka një gjatësi rreth 500 metra është bashkëinvestim i Komunës së Gjakovës me Ministrinë e Infrastrukturës dhe ka kushtuar 37 mijë euro.

Artikulli i plotë: Inaugurohet rruga që lidh fshatin Molliq me pjesën turistike të Potokut (Video)

Dy vitet e ardhshme do të jenë të rëndësishme për infrastrukturën rrugore të Kosovës. Shumica e autostradave pritet që të fillojnë e mbarojnë gjatë këtyre dy viteve, kështu ka thënë për televizionin Syri Vision ministri i infrastrukturës Pal Lekaj.

Artikulli i plotë: Lekaj: Autostrada e Dukagjinit do të jetë gjiganti i fundit infrastrukturor (Video)

Nga sot ka filluar bartja e nxënësve në komunën e Gjakovës këtë e ka bërë të ditur në një intervistë për televizionoin Syri Vision, kryetari i komunës Ardian Gjini.

Artikulli i plotë: Zgjidhet qështja për transportin e nxënësve në komunën e Gjakovës (Video)

Një tjetër rrugë sot iu shtua infrastrukturës së përgjithshme qytetit të Gjakovës. Bëhet fjalë për segmentin rrugor I cili është në afërsi të rrugës trazite apo në anën e djathtë të sallës sportive “Shani Nushi”.

Artikulli i plotë: Dy projekte infrastrukturore janë inauguruar sot në Gjakovë (Video)

Ministri I Arsimit Shyqyri Bytyqi ditë më parë morri vendim që në të gjitha shkollat e Kosovës të bëhet vlerësimi I performancës së mësimdhënësve. Në bazë të ligjit mbi inspeksionin të cilin ministria e arsimit dhe kuvendi I kosovës e kanë aprovuar është edhe një pikë e veqantë që përfshin edhe vlerësimin e përformancës së mësimdhënësve.

Artikulli i plotë: Inspektoriati I Arsimit në Gjakovë fillon procesin e vlerësimit të performancës së mësimdhënësve...

Një vizitë në kuadër të fillimit të vitit shkollor kryetari i komunës Ardian Gjini e bëri edhe në shkollën fillore “Këlmend Rizvanolli”.Respektimi i rregullave, pastërtia dhe higjiena, motivimi dhe produktiviteti i vazhdueshëm ishin disa nga qështjet që u diskutuan gjatë bashkëbisedimit me mësimdhënëset .

Artikulli i plotë: Kryetari i komunës Ardian Gjini viziton shkollën “Këlmend Rizvanolli” (Video)

Në kuadër të vizitave që po iu bënë shkollave të Gjakovës për të iu uruar vitin e ri shkollor, kryetari i komunës Ardian Gjini i shoqëruar nga bashkëpunëtorët sot vizituan edhe shkollën “Zef Lush Marku” në Brekoc.Fillimish u takua me këshillin e nxënësve të kësaj shkolle të cilët paraqiten kërkesat e tyre.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini viziton shkollën “Zef Lush Marku” në Brekoc (Video)

Ngrohtësisht  e pritën kryetarin  e komunës Ardian Gjinin, nxënësit e shkollës fillore “Dëshmorët e Hereqit” me rastin vizitës e cila u bë në kuadër të fillimit të vitit të ri shkollor.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini viziton shkollën “Dëshmorët e Hereçit” në fshatin Hereç (Video)

Mëngjesin e ditës sotme nxënësit dhe mësimdhënësit e shkolles fillore “Pjetër Muqaj” në fshatin Guskë e filluan me vizitën e  kryetarit të komunës së Gjakovës Ardian Gjini dhe bashkëpunëtorëve tij. Ashtu sikurse në të gjitha shkollat tjera, edhe këtu kryetari përcjelli mesazhin e tij që të punohet më me zell në edukimin sa më cilësor të gjeneratave si dhe të respektohen normat ligjore.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini viziton shkollën “Pjetër Muqaj” në Guskë (Video)

Në kuadër të vizitave që po iu bënë shkollave të Gjakovës për të iu uruar vitin e ri shkollor, kryetari i komunës Ardian Gjini i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij sot vizitoj shkollën “Fan Noli” në fshatin Dujakë.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini viziton shkollën “Fan S. Noli” në fshatin Dujakë (Video0

Të dhënat aktuale nuk janë shqetësuese sa i përket sigurisë në komunikacionin rrugor në komunën e Gjakovës, kjo për faktin se nga janari i këtij viti e deri më tani kanë ndodhur 719 aksidente, 94 aksidente më pak për dallim prej periudhës së njejtë të vitit të kaluar ku numri i përgjithshëm ishte 813 aksidente,  kështu është shprehur komandanti i trafikut rajonal, kapiten Albin Sahatqija.

Artikulli i plotë: Sahatqija: Numri i përgjithshëm i aksidenteve ka rënë për 20 %, për dallim prej periudhës...

Nxënësit  dhe mësimdhënësit e shkollës fillore “Isa Boletini” në fshatin Osek Hylë  mëngjesin e sotëm e filluan me vizitën e kryetarit të komunës së Gjakovës Ardian Gjini  I cili I uroj ata për një fillim të mbarë të vitit shkollor.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini viziton shkollën “Isa Boletini” në fshatin Osek Hylë (Video)

Gjatë ditës sotme kryetari i komunës së Gjakovës Ardian Gjini ka pritur për vizitë  ambasadoren e Turqisë në Kosovë, Kivilcim Kiliç dhe kryetarin  kryesisë së këshillit të  kforit turk në Kosovë, Kolonelin Cem Sinan Barim të cilët i falenderoj për investimet që po vijnë nga populli turk në Komunën e Gjakovës.

Artikulli i plotë: Ambasadorja turke Kivilcim Kiliç takohet me kryetarin Ardian Gjini (Video0

Gjimnazi “Hajdar Dushi” në Gjakovë ishte nikoqir i pritjes së Presidentit të Komitetit Olimpik të Kosovës Besim Hasani. Fillimisht drejtori Bedri Cahani e priti atë në zyre ku e falënderoj për vizitën dhe për kontributin e tij që po e jep në ngritjen e disiplinave olimpike në Kosovë.

Artikulli i plotë: Presidenti i KOK-ut Besim Hasani viziton gjimnazin “Hajdar Dushi” (Video)

Qendra e Mjekësisë Familjare në Rogovë të Hasit sot ka pranuar një donacion me paisje mjekësore në vlerë mbi 23 mijë euro financim ky nga Republika e Turqisë. Kësaj qendre iu dhuruan këto paisje: aparati i EKG, sterelizator, nebulizator, karrige stomatologjike me paisje përcjellëse, laboratori, 4 pulsiksometer, 4 tensiometer, 3 oftalmaskop, 5 otoman, 5 parvan, 5 tavolina pune, 10 karrige për personel, 6 ulëse për pacient dhe paisje tjera.

Artikulli i plotë: Republika e Turqisë dhuron pasije mjekësore në vlerë mbi 23 mijë euro për QMF në Rogovë (Video)

Gjatë këtyre ditëve në qytete të ndryshe të Kosovës po organizohen aktivitete në kuadër të javës evropiane të sportit. Me këtë rast  në komunën e Gjakovës është mbajtur Panairi i Sportit i cili u organizua nga Komiteti Olimpik i Kosovës në bashkpunim me Drejtorinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe iu dedikua fëmijëve dhe të rinjve.

Artikulli i plotë: Mbahet “Panairi i Sportit 2018” në Gjakovë (Video)

Ka dy ditë që në komunën e Gjakovës po mbahet trajnimi për certifikimin e guidave për çiklizmin malor i cili po zhvillohet në kuadër të projektit ndërkufitar në mes të Kosovës dhe Shqipërisë dhe quhet ”Zgjerimi I shtegut Via Dinarica” që lidh Kosovën me Shqipërinë dhe promovon turizmin malor.

Artikulli i plotë: Gjakovë, mbahet trajnimi për certifikimin e guidave për çiklizmin malor (Video)

Në sallën e sporteve Shani Nushi në Gjakovë është mbajtur edicioni i 18-të i Turneut Memorial të Boksit “Xhafer Thaqi”. Boksieri më i mirë dhe njëherit fituesi i këtij turneu u shpall Venhar Haziraj nga klubi i boksit “Gjakova 137”.Në kuadër të këtij aktiviteti sportiv u zhvilluan 7 meqe si dhe u ndanë edhe qmime tjera në kategori të ndryshme.

Artikulli i plotë: Mbahet eidicioni i 18-të i Turneut Memorial të Boksit “Xhafer Thaqi” (Video)

Sikurse në gjithë vendin edhe  në Gjakovëu shënua dita botërore e kontracepsionit. Me këtë rast Asociacioni për Edukim dhe Zhvillim të Shëndetësisë AHED së bashku me koalicionin e organizatave  jo-qeveritare për shëndetin dhe të drejtat seksuale dhe riprodhuese në bashkëpunim me drejtorinë komunale të shëndetësisë  të përkrahur  nga Fondi për Popullsi i Kombeve të Bashkuara UNFPA mbajtën takim informues me  nxënësit e gjimnazit “Hajdar Dushi” me moton “E ardhmja jote është zgjedhja jote”.

Artikulli i plotë: Shënohet Dita Botërore e Kontracepsionit edhe në Gjakovë (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing