Zvicra do të shtrëngojë rregullat e hyrjes nga fundi i shtatorit

Zvicra është vendosur të forcojë rregullat e hyrjes nga fundi i shtatorit, me qeverinë që propozon që pothuajse të gjithë mbërritjet do të duhet të testohen – dhe njerëzit e pavaksinuar do të duhet të karantinohen.

Qeveria zvicerane njoftoi se certifikata Covid do të zgjerohej në mes të shtrimeve në spital, përfshirë në ICU -të e vendit.

Certifikatat Covid – të disponueshme për ata që janë vaksinuar, testuar negativisht ose shëruar nga virusi – do të kërkohen në bare, palestra, restorante dhe zona të brendshme të shumicës së bizneseve dhe vendeve.

Cilat janë rregullat e reja të rrepta të hyrjes të Zvicrës?

Në të njëjtin njoftim, qeveria tregoi se do të forcojë rregullat e hyrjes për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të virusit, me ndryshimet që do të hyjnë në fuqi nga 20 shtatori.

Çdo person që hynë në Zvicër dhe është i pavaksinuar, pavarësisht tjerave mund t’i kërkohet një karantinë.

Të gjithë mbërritjet e pavaksinuara ose ata që nuk mund të tregojnë prova se kanë pasur virusin dhe janë shëruar në gjashtë muajt e fundit duhet të tregojnë një test negativ gjatë mbërritjes, pavarësisht se nga vijnë.

Mes katër dhe shtatë ditësh pasi të keni mbërritur në Zvicër, një test tjetër duhet të merret në mënyrë obligative

Të dy testet duhet të merren me shpenzimet e mbërritjes. Theksohet se për këto masa, do të jipet vendimi ndërkohë.

/IndeksOnline/

Read Previous

Vrasja e dyfishtë në Pejë, i plagosuri ndalohet për 48 orë

Read Next

Familja Sadrija dyshon se zjarri u shkaktua nga energjia elektrike