Patatet e ziera mund të furnizojnë me energji elektrike për 40 ditë

Të gjithë kanë një preferencë të ndryshme kur bëhet fjalë për patatet. Disa njerëz u pëlqejnë pure, të tjerët i ziejnë dhe disa i skuqin.

Meqenëse ka njerëz që janë të prerë nga rrjetet e energjisë elektrike, shkencëtari  Haim Rabinowitch dhe kolegët e tij kanë zbuluar idenë e “energjisë së patates” si një zgjidhje për problemin e tyre. Nëse ndiqet, ideja e tyre do të jepte energji për këta njerëz.

Rabinowitch dhe kolegët e tij argumentojnë se nëse lidhni një çakmak në disa pllaka metalike të lira, tela dhe llamba LED, ai do të ishte në gjendje të siguronte energji për qytetet dhe fshatrat e largëta, pavarësisht vendndodhjes./Telegrafi

Rabinowitch, nga Universiteti Hbrew i Jeruzalemit, deklaroi se turku i thjeshtë që ata kanë zbuluar mund ta bëjë një patate të furnizojë me dritë një dhomë për dyzet ditë. Megjithatë, ai e bëri të qartë se kjo nuk gjeneron energji. Është acidi në të që krijon reaksion kimik midis anodës dhe katodës. Kështu, elektronet lëshojnë energji kur lidhen përmes patates.

Mënyrën e realizimit të kësaj metode e gjeni të ilusturuar në videon më poshtë:

Read Previous

Pas 12 muajsh, të vaksinuarit mund të kenë nevojë për vaksinën përforcuese

Read Next

Opsioni i ri i Google Earth: Me Timelapse mund të shihni si ka ndryshuar qyteti juaj ndër dekada