Pasqyrohet jeta dhe përditshmëria e komunitetit egjiptian përmes dy filmave të shkurtër

“Këmbët me rrota” dhe “Enët nga argjila e pocarit” janë dy  filma të shkurtër që u promovuan sot në kuadër të projektit “Arti i njeh të gjitha gjuhët”. Filmi i shkurtër dokumentar “Këmbët me rrota” pasqyron një ditë të zakonshme të një njeriut me nevoja të veqanta. Erblin Lika personazhi i këtij filmi tha se arti nuk njeh kufi dhe se ndihet mirë që njerzit me nevoja të vecanta po gjejnë përkrahje.

Aktiviteti sot është vazhdim i projektit që përkrah komunitetin rom, ashkali dhe egjiptian dhe në kuadër të këtij projekti do të ketë edhe aktivitete të tjera.

Edhe filmi “Enët nga argjila e pocarit” pasqyron një zanat dhe traditë të vjetër të komunitetit egjiptian, këta dy filma gjithashtu është planifikuar  që të marrin pjesë në disa festivale të filmave.

Read Previous

Haradinaj: Kryeqyteti i Kosovës nuk ka kuptim pa shtatoren e Adem Jasharit

Read Next

SHBA mban në fuqi kufizimet për të huajt