Ngrihet alarmi i kuq, thatësira në Amazon rrezikon mbi 500 mijë banorë

Ambientalistët paralajmërojnë se pylli tropikal i Amazonës në Brazil po përballet me një thatësirë ​​të madhe që mund të prekë rreth 500 mijë njerëz deri në fund të vitit.

Shumë prej tyre tashmë po luftojnë për të hyrë në furnizimet thelbësore si ushqimi dhe uji. Mjeti kryesor i transportit në rajon janë rrugët ujore dhe nivelet e lumenjve janë historikisht të ulëta, shkruajnë mediat e huaja.

Thatësirat ndikojnë gjithashtu në peshkimin, i cili është një mjet jetese për shumë komunitete buzë lumenjve. Shteti i Amazonës shpalli një emergjencë mjedisore dy javë më parë në përgjigje të thatësirës së zgjatur dhe nisi një plan reagimi me vlerë 20 milionë dollarë.

Agjencia shtetërore e mbrojtjes civile tha në një deklaratë se autoritetet do të shpërndajnë gjithashtu ushqime dhe furnizime me ujë, si dhe komplete të higjienës personale.  

/a2cnn/

Read Previous

Shanse të mëdha për Shqipërinë që të marrë mandatin në Këshillin e OKB-së për të Drejtat e Njeriut

Read Next

Komandot irlandezë kapin anijen me 115 milionë euro kokainë