ME ELDITËN: Viti i ri shkollor, sfidë e përbashkët

1 shtatori rëndom shënonte ditën e nisjes së vitit të ri shkollor por e njëjta nuk po ndodh dy vitet e fundit si pasojë e pandemisë Covid-19 që ka goditur botën.

Të atakuar nga kjo drejtpërdrejt janë shkollat, DKA-të, mësimdhënësit e nxënësit. Ministria e shëndetësisë doli me vendimin që shkollat të mbesin të mbyllura deri më 26 shtator deri në vendimin e radhës. Të imponuar nga situata të mos e vazhdojnë mësimin po i dëmton ata në të gjitha format. Por mundësia e hapjes së shkollave po mendohet dita-ditës.

Pikërisht kjo problematikë dhe skenari se di do të funksionojnë ato u shtjellua në emisionin e së shtunës në Syri ME ELDITËN, me të ftuar drejtorin e drejtorisë së arsimit në Gjakovë, Gjevalin Nikollbibaj, drejtorin e SHMLM “Hysni Zajmi”, Gjokë Tahiri, Valma Kamishi Zeka, drejtoreshë e SHMU “Kelmend Rizvanolli” dhe Berat Bejtullahu, drejtor në SHMU “Yll Morina”.

Për ta ndjekur të plotë, klikoni në linkun më poshtë:

Read Previous

​Punonjësve të institucioneve publike nga nesër u kërkohet certifikata e vaksinimit ose teste

Read Next

SHBA në mesin e valës së re të Covid-19