Libri i Shakespeare censurohet në Florida

Në Florida, orientimi seksual dhe identiteti gjinor nuk lejohen më të diskutohen deri në klasën e dymbëdhjetë. Në një distrikt shkollor, edhe vepra e Shekspirit u bë viktimë e atij ligji.

Në vend të të gjithë pjesës, në një distrikt të Floridës, nxënësit lejohen të lexojnë vetëm fragmente në klasë. Kurrikula shkollore në Hillsborough County është ndryshuar në përputhje me një ligj të ri në atë shtet amerikan, i cili ndalon diskutimin e orientimit seksual dhe identitetit gjinor në klasa, raporton npr.

Arsyet shtesë janë standardet e vjetruara të shkollës dhe një përpjekje për të inkurajuar studentët të lexojnë një gamë më të gjerë librash. Gjegjësisht, kjo thuhet në sqarimin që autoritetet e shkollave të rrethit kanë komunikuar me e-mail.

Deklarata shtoi se librat e Shekspirit janë ende në dispozicion në qendrat mediatike të shkollave.

“Së pari, ne nuk e përjashtuam Shekspirin nga programi ynë shkollor. Librat fizikisht të pranishëm janë ende në dispozicion të nxënësve, në mënyrë që ata të mund të lexojnë pjesë në klasë”, shkruan në njoftim

Deklarata vazhdon duke thënë se “udhëzimet e planifikimit të mësimit rishikohen vazhdimisht gjatë gjithë vitit për t’u përshtatur me standardet shtetërore dhe ligjet në fuqi”.

Sipas deklaratës, disa nga dramat e Shekspirit përmbajnë lojëra dhe asociacione të papërshtatshme me fjalë, dhe aludohet se protagonistët në Romeo dhe Zhuliet kanë pasur marrëdhënie seksuale para martesës.

Qarku Hillsborough është gjithashtu shtëpia e qytetit të madh të Tampas. Viti shkollor nis këtë javë, ndaj priten raste të reja të diskutueshme. /Telegrafi/

Read Previous

Kështu duken lidhësit USB-C në modelet e iPhone 15

Read Next

Zelensky konfirmon marrjen e sistemeve Patriot nga Gjermania