Konfirmon Haxhiu: Në planin qeverisës është përfshirë edhe trajtimi i dhunës në familje

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu me rastin e përvjetorit të aprovimit të Konventës së Stambollit është takuar me mbrojtësit e viktimave, raporton Ekonomia Online.

Haxhiu ka konfirmuar se Qeveria në mbledhjen e radhës gjatë së premtes do të miratojë planin e punës.

Pjesë e këtij plani ka sqaruar ajo do të jetë edhe trajtimi i dhunës në familje, e që siç thotë Haxhiu është prioritet i Qeverisë Kurti.

“Siç jeni në dijeni Qeveria Kurti ka prioritet adresimin e dhunës në familje dhe për këtë është angazhuar MD-ja”.

“Ne kemi planifikuar disa vizita me qëllim të sensibilizimit për arsye që rastet e dhunës  në familje po rriten në vazhdimësi, gjatë kësaj kohe që e kemi në vijim do të angazhoheni për adresimin e dhunës në familje. Për neve mbetet shqetësues dhe sot planifikojmë ta aprovojmë programin qeverisës dhe është i përfshirë në programin e MD-së”.

“Dhuna në familje nuk është private prandaj edhe duhet një bashkërendim institucional për adresim”.

Menaxher i Zyrës për ndihmë dhe mbrojtje të viktimave Basri Kastrati, tha se të gjitha rastet do të trajtohen pa u neglizhuar, raporton EO.

“Kjo tregon përkushtimin dhe ne si Zyre që nga fillimi ofrojmë shërbime për këtë kategori, por me vëmendje të posaçme. Ato çka i adresuam do të jenë prioritet dhe do të trajtohen pa neglizhencë dhe hezitim”.

Ajo më pas do të vizitojë  Qendrën për Mbrojtjen e Grave dhe Fëmijëve si dhe do të takohet me Njësitin Kundër Dhunës në Familje-Policia e Kosovës.

Read Previous

EULEX-i dhe KFOR-i në stërvitje të përbashkëta për kontrollimin e turmave dhe trazirave

Read Next

Hoxha: Problemi dje nisi kur Bogujevci ia ndërpreu fjalën Gashit, atë nuk e nisëm ne