Komani: Vetëvrasja vjen si shkak i humbjes së shpresës

Vetëvrasja është një çështje komplekse e njohur si një ndër sprovat më të vështira në vdekshmëri. Jo rrallë edhe Kosova është përballur me një numër të vetëvrasjeve, nëse i referohemi raporteve të bëra në këtë fushë.
Psikiatri Zef Komani thotë se në bazë të aspektit psikiatrik, vetëvrasja shpjegohet në disa kategori dhe tregon shkaqet kryesore që të dërgojnë deri te vetëvrasja.

Komani shton që pandemia nuk ka ndikuar direkt në vetëvrasje, por në rritjen e çregullimeve mendore. Gjithashtu ka shtuar se ka pasur rritje të numrit në tentim vetëvrasjesh.

Read Previous

Shoqata e Intelektualëve “Jakova” ndan titullin “Guximi Intelektual”

Read Next

Kosova dhe Turqia do të bashkëpunojnë në trajnimin e Ushtrisë së Kosovës