• 8 February, 2023

Kaq e madhe është shkretëtira e Saharasë, shtrihet në 10 shtete

Sahara është shkretëtira më e madhe e nxehtë në botë.

Ajo llogaritet të jetë 9 milionë e 200 mijë kilometra katrorë, që nënkupton përafërsisht sa sipërfaqja e Kinës.

Shtrihet në dhjetë shtete Algjeria, Çadi, Egjipti, Libia, Mali, Mauritania, Maroku, Nigeri, Sudani dhe Tunizia.

Studimet thonë se është e vjetër mbi 4 milionë e 600 mijë vjet.

Kjo shkretëtirë ka reshje të papërfillshme shiu për shkak të klimës së saj të nxehtë.

Temperaturat shkojnë mbi 55 c, madje në raste edhe më shumë. / KultPlus.com

Read Previous

Të paktën 90 persona të vdekur në Florida si pasojë e Uraganit Ian

Read Next

“Shtegu i Spinaricës”, eksperiencë fantastike mes natyrës dhe trashëgimisë kulturore