Investimet në Ushtri, çfarë tha ministri i Mbrojtjes para komisionit për Çështje të Sigurisë

Gjatë një seance informuese të mbajtur përpara Komisionit Parlamentar për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes, Ministri i Mbrojtjes i Kosovës, Ejup Maqedonci, shpalosi ambiciet dhe objektivat strategjike të vendit në arenën e sigurisë kombëtare.

Duke u adresuar anëtarëve të komisionit, Maqedonci theksoi angazhimin e Republikës së Kosovës ndaj vlerave demokratike dhe aspiratat e saj për të qenë pjesë integruese e strukturave të mbrojtjes euro-atlantike.

“Me një vizion të qartë për paqen dhe stabilitetin rajonal, Republika e Kosovës është e vendosur për të përmbushur synimin e saj për anëtarësim në NATO,” deklaroi Ministri Maqedonci. “Ne jemi të përkushtuar për të mbrojtur vlerat perëndimore, të cilat janë të kërcënuara nga forcat autoritare në epokën e sotme që po jetojmë.”

Në paraqitjen e tij, ministri Maqedonci theksoi se në vitin e kaluar, përkushtimi i Qeverisë së Kosovës u manifestua përmes investimeve të konsiderueshme në Forcën e Sigurisë së Kosovës (FSK). “Kemi investuar 108 milionë euro në sistem të armëve moderne, kemi trajnuar ushtarakët tanë në akademi të jashtme prestigjioze, dhe kemi zgjeruar praninë tonë ushtarake diplomacike,” tha ai.

Ministri shtoi se këto hapa janë bërë për të rritur kapacitetin dhe efikasitetin e FSK-së, duke theksuar blerjen e sistemit anti-tank Javelin dhe integrimin e sistemeve të tjera të avancuara të mbrojtjes.

Ai pohoi se, përveç investimeve materiale, forcimi i ushtrisë përfshin edhe zhvillimin e strukturës organizative dhe kapaciteteve mbrojtëse, që shërbejnë si aset kyç për sigurinë e qytetarëve dhe të ardhmes së vendit. “Investimet në njerëz janë po aq të rëndësishme,” tha Maqedonci, duke tërhequr vëmendjen te rritja e pagave të ushtarakëve që u reflektua me ndryshimet e fundit në Ligjin e Pagave.

Duke iu referuar karrierës së tij ushtarake, ministri shpreh mirënjohje për dedikimin dhe kontributin e ushtarakëve të Kosovës. Ai përmbylli me theksin që Kosova si shtet ka një synim të qartë për paqe dhe stabilitet në rajon dhe është e angazhuar për të ndihmuar në mbrojtjen e vlerave të përbashkëta perëndimore në një kohë të sfidave globale të sigurisë.

/Telegrafi/

Read Previous

Broja nuk po luan as te Fulhami, reagon trajneri

Read Next

Google premton 25 milionë euro investime në trajnimet për Inteligjencë Artificiale