1. Home
  2. Ekonomi

Category: Ekonomi

​Edhe pas 13 vitesh shtet, papunësia problem i madh në Kosovë

​Edhe pas 13 vitesh shtet, papunësia problem i madh në Kosovë

Papunësia mbetet shqetësimi dhe problemi kryesor, ani pse sipas të dhënave zyrtare thuhet se ka shënuar rënie. 13 vjet pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës, më shumë se 30 përqind e popullatës janë të papunë.…

Lexo më shumë
OEAK: Ekonomia e Kosovës rregullohet, kur të rregullohet politika

OEAK: Ekonomia e Kosovës rregullohet, kur të rregullohet politika

Shpërthimi i pandemisë COVID-19 dhe zbulimi i problemeve të shumta që ky fenomen ka shkaktuar, e kanë bërë periudhën e ballafaqimit, me të njëjtën, një nga periudhat me më shumë zhvillime të para viteve të…

Lexo më shumë
Qeveria ndan 12 milionë euro për subvencione

Qeveria ndan 12 milionë euro për subvencione

Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, qeveria në detyrë i ka ndarë 12 milionë euro për subvencione dhe transfere. Vendim ky që është marrë në takimin online të qeverisë në detyrë, për të cilat…

Lexo më shumë
OAK letër kryeministrit ne detyrë: Ndihmoni bizneset se janë duke falimentuar

OAK letër kryeministrit ne detyrë: Ndihmoni bizneset se janë duke falimentuar

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) kërkon nga kryeministri në detyrë, Avdullah Hoti që të ndihmojë bizneset e falimentuara. OAK kërkon që të prolongohet Udhëzimi Administrativ Nr. 06/2019 për Format Standarde të Sinjalizimit të Minierave,…

Lexo më shumë
​OAK nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinës

​OAK nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinës

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) dhe Fakulteti i Bujqësisë dhe Veterinarisë nënshkruan sot një memorandum të bashkëpunimit me qëllim të shkëmbimit dhe ofrimit të këshillave profesionale për bizneset në fushën e bujqësisë dhe veterinarisë,…

Lexo më shumë
Publikohet raporti që shpjegon rregullat për pensionimin e parakohshëm të shërbyesve civilë

Publikohet raporti që shpjegon rregullat për pensionimin e parakohshëm të shërbyesve civilë

Është publikuara raporti i GAP-it i cili shpjegon rregullat dhe procedurat për pensionimin e parakohshëm të shërbyesve civilë. Për të parën herë paraqiten të dhënat e detajuara për moshën e shërbyesve civil në të gjitha…

Lexo më shumë
Grusht shteti në Mianmar do të dëmtojë jashtëzakonisht shumë ekonominë e vendit

Grusht shteti në Mianmar do të dëmtojë jashtëzakonisht shumë ekonominë e vendit

Bizneset dhe analistët parashikojnë që grushti i shtetit në Mianmar ka të ngjarë të dëmtojë jashtëzakonisht shumë ekonominë e vendit. Kompanitë e njohura të cilat operojnë në vend thonë se grushti i shtetit tashmë ka…

Lexo më shumë
​OAK urëlidhëse në mes studentëve dhe tregut të punës

​OAK urëlidhëse në mes studentëve dhe tregut të punës

Me qëllim të rritjes së bashkëpunimit të ndërsjellët, modifikimit të planprogrameve mësimore, ndërlidhjes së studentëve me tregun e punës si dhe krijimit të projekteve të përbashkëta hulumtuese, Oda e Afarizimit të Kosovës (OAK) nënshkruajti memorandum…

Lexo më shumë
​Të hyrat e Doganës gjatë janarit shënuan rritje 9 për qind

​Të hyrat e Doganës gjatë janarit shënuan rritje 9 për qind

Dogana e Kosovës ka njoftuar se gjatë muajit janar të këtij viti mbledhja e të hyrave ka shënuar rritje prej 9 për qind në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar. Sipas doganës…

Lexo më shumë
​Istogu do të përfitojë dy projekte infrastrukturore nga Ministria e Infrastrukturës

​Istogu do të përfitojë dy projekte infrastrukturore nga Ministria e Infrastrukturës

Ministri në detyrë i Infrastrukturës, Arban Abrashi, ka nënshkruar memorandum për financimin e disa projekteve infrastrukturore në Komunën e Istogut, me kryetarin Haki Rugova. Abrashi tha se në Komunën e Istogut, Ministria e Infrastrukturës do…

Lexo më shumë