Bullgaria dërgon ushtarë në Kosovë në kuadër të KFOR-it

Bullgaria do të dërgojë trupa në Kosovë si pjesë e KFOR-it.

Zëvendësministri bullgar i Mbrojtjes, Radostin Iliev, dhe Shefi i Mbrojtjes, Admiral Emil Eftimov, do të marrin pjesë me një ceremoni formale për të përcjellë njësinë e tyre ushtarake për në Kosovë e cila vjen në kuadër të misionit paqeruajtës të NATO-s, raporton medium bullgar, Novonite.

Mbi 100 anëtarë nga Brigada e tretë Komanduese në Blavgoevgrad, do të dërgohen për operacione të këitj misioni.

Kontigjenti bullgar do të përfshihet në aktivitete që kanë për synim mbështetjen e përpjekjeve për të rikthyer dhe ruajtur sigurinë në Kosovë./AlsatM

Read Previous

Finalja e 15-të e Europa League

Read Next

Mijëra iranianë nderojnë presidentin Ebrahim Raisi