BKS: 35,6 milionë euro dëme u paguan vetëm për 6 muaj

Two men reporting a car crash for the insurance claim,main focus on red triangle

Gjatë periudhës janar-qershor 2023 kompanitë e sigurimeve si dhe Byroja Kosovare e Sigurimit në emër të dëmeve për palët e dëmtuara kanë paguar hiç më pakë se 35,6 milionë euro, nga 27,8 sa ishte gjatë periudhës së njëjtë të vitit paraprak.

Krahasuar me përqindja, pagesa e dëmeve gjatë periudhës janar-qershor 2023 me periudhën e njëjtë të vitit paraprak është rritur për më shumë se 28%.

Pagesë rekorde e dëmeve për palë të dëmtuara ka ndodh gjatë gjashtë muajve të parë të këtij viti nga kompanitë e sigurimeve, por edhe nga Byroja Kosovare e Sigurimit (BKS).

Viteve të fundit si trajtimi i dëmeve, ashtu edhe kompensimi i tyre është duke u bërë në një afat rekord. Sipas të dhënave zyrtare të Bankës Qendrore të Kosovës shihet se vetëm gjatë kësaj periudhe janë paguar hiç më pak se 35,6 milionë euro, nga 27,8 milionë euro sa ishte gjatë periudhës së njëjtë të vitit paraprak.

Krahasuar me përqindje, pagesa e dëmeve gjatë periudhës janar – qershor 2023 me periudhën e njëjtë të vitit paraprak është rrit për më shumë se 28 %.

Valon Berisha, drejtor Financiar në Byronë Kosovare të Sigurimit (BKS) tregon për iSIGURIME se pagesa e dëmeve është duke u bërë në afat të shpejt kohor.
Më tutje drejtori Berisha ka treguar se asnjëherë më parë, si trajtimi i dëmeve, ashtu edhe kompensimi po bëhet shumë shpejt.

“Siç e kam thënë edhe më herët me ardhjen e menaxhmentit të ri trajtimi i dëmeve dhe kompensimit në BKS bëhet në afat kohore rekorde. Një gjë e tillë po ndodh edhe nëpër kompani të sigurimit, ku trajtimi dhe kompensimi po bëhen shumë shpejt. Çdo ditë numri i lendeve që shkojnë në gjykatë nga palët e pakënaqura është duke rënë në masë të madhe” ka thënë më tutje drejtori Berisha.

/EO/

Read Previous

Hasani: Udhëzimi për largimin e kryetarëve kundërkushtetues, nëse shkon në Gjykatë do të rrëzohet

Read Next

“24 vite në shërbim dhe në mbrojtje”, liderët institucional e partiak urojnë Policinë e Kosovës në përvjetorin e themelimit