1697 ankesa ndaj policëve, shumica për sjellje të këqija

Inspektoratit Policor të Kosovës iu desh të merret me 1697 ankesa të qytetarëve ndaj policëve, më 2023.

Shumica e tyre kanë të bëjnë me pretendimet për sjellje të keqe të zyrtarëve të rendit, të cilat janë dërguar për hetim disiplinor. Ndërsa, 32% e ankesave, janë lënë për hetim penal. Kjo përfshin 156 policë dhe 22 qytetarë të zakonshëm.

Më së shumti ankesa pati ndaj policëve të rajonit të Prishtinës, gjithsej 769, që pasohen nga zyrtarët e Pejës e Ferizajt.

Gjatë vitit të kaluar, inspektorati ka arrestuar 21 punonjës të policisë dhe 14 qytetarë, nën dyshimin se kanë qenë të përfshirë në aktivitete të jashtëligjshme.

Në raport thuhet që është kërkuar edhe suspendimi i 71 policëve.

Sipas të dhënave të IPK-së, vepra penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtare” ka trend të uljes, ndërsa te veprat penale si “Keqtrajtim gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare ose autorizimeve publike”, “Lëndimi i lehtë trupor”, “Kanosje” dhe “Sulmi” gjatë 2023-ës ka shënuar trend të ngritjes.

Numër identik i ankesave ndaj uniformave blu, ishte adresuar në IPK edhe në vitin e kaluar. Policia e Kosovës numëron rreth 8830 punonjës./ATV/

Read Previous

​33 vjet nga rrëzimi i bustit të diktatorit Enver Hoxha

Read Next

Në Speciale vazhdon gjykimi ndaj ish-krerëve të UÇK-së