Versioni i ri i ChatGPT mund t’u mësojë përdoruesve matematikën

Teknologjia quhet GPT-4o dhe do të jetë e disponueshme për të gjithë përdoruesit e ChatGPT, përfshirë jo-abonentët. Ky model është më i shpejtë se ai i mëparshmi dhe është i programuar për të pranuar përgjigjet e pyetjeve që tingëllojnë fjalëpakë dhe ndonjëherë flirtuese.

Versioni i ri mund të lexojë dhe “të flasë” fotot, të përkthejë tekst nga gjuhë të ndryshme, të identifikojë emocionet nga shprehjet vizuale dhe ka një memorie që të mund të “kujtojë” treguesit e mëparshëm.

Për më tepër, chatbot tani është i ndërprerë dhe ka ritme “më të lehta” të bisedës, kështu që nuk ka vonesë midis pyetjes dhe marrjes së përgjigjes.

Gjatë një demonstrimi të drejtpërdrejtë duke përdorur versionin zanor të modelit GPT-4o, ai ofroi sugjerime të dobishme se si të zgjidhni një ekuacion të thjeshtë të shkruar në një copë letër në vend që ta zgjidhni vetë. Ai analizoi kodin kompjuterik, përktheu tekstin nga italishtja dhe anglishtja dhe interpretoi emocionet e fotos selfie të një burri të buzëqeshur.

Duke përdorur një zë të ngrohtë femëror amerikan, modelja përshëndeti përdoruesit dhe pyeti se si po kalonin. Kur ka marrë një kompliment, ai është përgjigjur “ndalo, do të turpërohem”.

Megjithatë, teknologjia nuk është e përsosur. Në një moment, modelja zëvendësoi njeriun e qeshur me një sipërfaqe druri dhe filloi të zgjidhte një ekuacion që as nuk i ishte treguar. Kjo tregoi pa dashje se duhet ende kohë për të hekurosur defektet dhe halucinacionet që i bëjnë chatbot-et jo të besueshëm dhe potencialisht të pasigurt.

Por në të njëjtën kohë, e gjithë kjo na tregon drejtimin në të cilin po shkon OpenAi dhe është e mundur që GPT-40 të bëhet gjenerata e ardhshme e asistentit dixhital me inteligjencë artificiale, diçka si një “version turbo” i asistentëve Siri ose Google. Pavarësisht mangësive, kur merret parasysh gjithçka, OpenAI duket se është ende përpara konkurrencës./AlsatM

Read Previous

De la Fuente ka gati listën e Spanjës, priten surpriza

Read Next

Nesër fillon afati i parë i regjistrimit të fëmijëve në nivelin parafillor dhe klasë të parë