• 6 July, 2022

Stuhia e rërës pushton Irakun, rreth 4 mijë njerëz të lënduar

Një stuhi rëre në ngjyrë portokalli ka pushtuar së fundmi Irakun. Më shumë se 4 mijë njerëz janë dërguar me shpejtësi në spital pas problemeve që shfaqën me frymëmarrjen.

Stuhia ka detyruar autoritetet të mbyllin aeroportet, shkollat, universitetet dhe institucionet e tjera.

Kjo është stuhia e tetë e rërës nga mesi i prillit që ka goditur Irakun, kjo për shkak të mungesës së madhe të reshjeve të shiut. Në stuhinë e kaluar në fillim të majit, një person ka humbur jetën ndërsa 500 tjerë janë shtruar në spital si rezultat i ankesave të shumta për problemet me frymëmarrjen.

Burimi: CNN, BBC, Aljazeera

Read Previous

Bellaqa: Kosova nuk mund ta rris ekonominë duke shpërndarë paratë jashtë vendit

Read Next

Barcelona planifikon goditje të dyfishtë te Valencia