• 6 July, 2022

Pronari më i madh i avionëve në botë humbi 113 avionë në Rusi për shkak të sanksioneve

AerCap Holdings, gjigandi i qiradhënies së avionëve që është pronari më i madh në botë i avionëve, humbi 113 avionë kur Rusia i kapi ata në përgjigje të sanksioneve të shkaktuara nga lufta në Ukrainë.

Konfiskimet e avionëve dhe 11 motorëve të avionëve nga autoritetet ruse bënë që AerCap të merrte një tarifë para taksave prej 2.7 miliardë dollarësh gjatë tremujorit, duke bërë që kompania të raportonte një humbje neto prej 2 miliardë dollarësh, në vend të fitimit prej 500 milionë dollarësh që do të kishte bërë pa goditja, shkruan CNN.

Kompania ishte në gjendje të rimarrë 22 avionë dhe tre motorë përpara se të kapeshin nga autoritetet ruse.

Ajo ka paraqitur pretendime sigurimesh për të kërkuar rikuperimin e avionit të humbur, megjithëse disa nga këto kërkesa janë me kompanitë ruse të sigurimit. Këto politika mbështeten nga kompanitë perëndimore të risigurimeve, por AerCap deklaroi se “koha dhe shuma e çdo rikuperimi sipas këtyre politikave janë të pasigurta”./Botasot/

Read Previous

Ja shteti ku Tirana do përgatitet për Champions League

Read Next

Inflacioni në Britani arrin nivelin më të lartë që nga viti 1982