Një kontingjent i ri turk i KFOR-it arrin në Kosovë

Një kontingjent i ri turk i KFOR-it ka mbërritur të mërkurën në Kosovë.

Përmes një komunikate për media, KFOR njofton se ky kontingjent do t’i zëvendësojë një njësi të trupave italiane të dislokuara më parë, si pjesë e Forcave Rezervë të caktuar për KFOR-in.

Të njëjtit pohojnë se ky është një demonstrim tjetër konkret i angazhimit të vazhdueshëm të NATO-s drejt sigurisë së qëndrueshme në Kosovë dhe stabilitetit në të gjithë Ballkanin Perëndimor.

Dislokimi i kontingjentit turk pasqyron përkushtimin e palëkundur të KFOR-it për të vazhduar ofrimin e një mjedisi të sigurt për të mirën e të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme, në përputhje me mandatin e tij të OKB-së bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të vitit 1999. Është gjithashtu një demonstrim tjetër konkret i angazhimit të vazhdueshëm të NATO-s drejt sigurisë së qëndrueshme në Kosovë dhe stabilitetit në të gjithë Ballkanin Perëndimor“, thuhet në njoftim./Sinjali/

Read Previous

Sot mbahet Samiti rajonal mbi Planin e Rritjes në Tiranë

Read Next

Kërcënoi një person që të mos dëshmojë në Gjykatë, bie në pranga i mituri