Izraeli: Më shumë se 12,000 njerëz të armatosur të Hamasit u vranë në luftë

Izraeli pretendon se më shumë se 12,000 persona të armatosur të Hamasit janë vrarë dhe të tjerë janë plagosur ose kapur gjatë luftës.

Zëdhënësi i qeverisë Eylon Levy tha në një konferencë se grupi militant ishte zvogëluar në gjysmën e forcës së tij luftarake në Gaza.

“Po flasim për tre të katërtat e batalioneve të Hamasit që janë shkatërruar… me mbi 12,000 terroristë të vrarë,” tha ai.

“Kur merrni parasysh numrin e terroristëve që janë plagosur ose kapur, ky është më shumë se gjysma e forcës luftarake të Hamasit të dalë jashtë aksionit.”

/GazetaSinjali/

Read Previous

BQK: Faza e trancizionit për dinarin mund të zgjasë deri në tre muaj

Read Next

Borrelli: SHBA-ja duhet të rimendojë ndihmën ushtarake për Izraelin